Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] MiastoPomysłów.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Shaggy

MiastoPomysłów.pl - jak można zauważyć jest to strona poświęcona pomysłom.
Nieraz wpadniemy na jakiś pomysł i nie robimy nic więcej, po kilku dniach zwykle o tym zapominamy. Ten serwis umożliwia użytkownikom dodawanie pomysłów, na które wpadli, jak i zarówno przeglądanie archiwum pomysłów - czyli pomysłów które warto zobaczyć/wykonać smile.gif

Proszę o ocenę tej strony, myślę - że docenicie moje 2 miesiące pracy smile.gif
Pozdrawiam, Shaggy
Moli
I co liczysz że ktoś doda pomysł jakiś fajny a ty go wykonasz po cichu (mowa o np. stronie internetowej) ? Pomysł tragiczny a o wykonaniu nie będę pisał bo mnie znienawidzisz biggrin.gif

ps. Skrypt do menu jest źle zrobiony, bo po pojawieniu się menu strona nie powinna się przesuwać (W operze tak jest w innych nie patrzyłem).
luniak
masz błędy w kodzie bo wywala:

1. <?php
  2. [b]Warning[/b]:  mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in [b]/home/symptom/ftp/miastopomyslow/idea.php[/b] on line [b]159[/b]
  3. ?>

poza tym na głównej stronie pojawia się pod menu "0" które się do niczego nie odnosi

validator pokazuje błędy

http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...slow.pl%2F&

brak zadeklarowanego doctype dla strony
niekompletne meta-tagi

Grafika raczej przyjemna dla ok i jak dla mnie przejrzysta

ocena 2/10
Lion_87
-Hmmm dużo tam
  1. <h6>
a gdzie h1 h2
- Założyłem konto z jednej spacji
- Komunikat o błędzie w rejestracji mi śmignął przed oczami tylko nie zdążyłem przeczytać
- Logo do strony głównej nie przenosi
- hmmmm no chyba już lepiej jak po najechaniu na menu nie pojawi sie białe coś ;]

Pomysł może i ok ale grafika gorzej ;]
slammer
Bardzo kiepski pomysł... nie szkoda było Ci czasu na to? Kolorystyką to chyba do naszej-klasy pijesz?

żenada 1/10
.radex
pomysł taki sobie, a wykonanie kiepskie.

Zacznijmy od tego, że strona jest brzydka.

Rozwala się:
Kod
Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/symptom/ftp/miastopomyslow/idea.php on line 159

Trochę za dużo styli inline i skryptów w pliku (weź to wrzuć do osobnego pliku)

Często po najechaniu na jakiś element, zwiększa on swoją wielkość, przez co strona się rozwala. ogólnie pogrubienie przy :hover to kiepski pomysł, a jak chcesz przy :hover dać obramowanie, to daj do samego elementu (nie :hover) przezroczysty border
Kamil Jura
Ajj... Chłopie, ale Cię potraktowali. Ogólnie moje zdanie jest takie:

Pomysł na taką stronę już był, ale raczej wyszło z tego to: 43things.com . Tego serwisu szybko nie przebijesz, acz nie znaczy to, że nie wierzę w niemożliwość konkurowania z najlepszymi.

Kolejna sprawa, przez Twoją stronę póki co nikt poważny się nie przewinął.

Popatrz:

Cytat
Hehehehe ortografia sie kłania

A co do pomysłu na stronke to może taka opisująca dziwne sposoby haha.gif np jak grać w MMO bez neta

Jeśli szukasz wartościowych osób to staraj się dopasować stronę pod taką właśnie grupę docelową. Jednak moim zdaniem Ci poważni nie mają czasu ani potrzeby na takie strony zaglądać. Zwykle są to małolaci 13-16 lat, którzy nie wiele mają wspólnego z konkretami w internecie.

Moja rada jest taka:

Przede wszystkim zlikwiduj błędy w kodzie i poprawnie deklaruj operacje mysql'a.
Grafika jest w porządku, ale niczym nie wyróżnia Twojego biznesu. Więc popracuj nad oryginalnością.

Postaraj się doszukać w swoim pomyśle Unikalnych Cech, a jeśli ich nie masz przerób swój pomysł. Myśl kto jeszcze może mieć takie strony, albo na ilu forach młodzieżowych coś takiego ma miejsce i zastanów się czym Ty się możesz wyróżnić.

Generalnie rzecz biorąc, jak na mój gust to pomysł nie chwycił i nie chwyci. Nie masz poważnych graczy, nawet dobrego pomysłu nie wyłapiesz na biznes z tego.

Ale mimo porażki przy tym ( choć mam nadzieję, że coś Ci się uda z tego wykręcić ) biznesie, głowa do góry. Jeśli sam zaprogramowałeś tę stronę to nic nie stoi na przeszkodzie zaprogramowania kolejnych znacznie lepszych.

Pozdrawiam,
Kamil Jura
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.