Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wygrywaj.boo.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
zurek
Proszę o ocenę mojego nowego portalu http://www.wygrywaj.boo.pl. Nie jest jeszcze niestety gotowy pod względem funkcjonalności, ale patrzcie głównie na ogólny wygląd i grafikę. Powiedzcie też czy robienie czegoś takiego ma sens.

Z góry dzięki za wszystkie oceny. Poddaję się waszej krytyce.
.radex
Pomysł - średnio, mamy przecież sciaga.pl
Wygląd - też nie za dobrze
Kod - sam wiesz... http://www.wygrywaj.boo.pl/index.php?page=dzialy :/

W materiałach jak masz słówka - prócz suchych informacji zrób tekst z danego materiału. coś w tym stylu:

der Kopf [input]
die Haare [input]
das Ohr [input]
die Wange [input]
(...)

aktywne uczenie się (w sensie - poprzez sprawdzanie wiadomości) daje lepsze efekty w krótszym czasie niż samo "wkuwanie".
pyro
a według mnie serwisow z wypracowaniami nigdy za wiele (jesli maja wlasne materialy), a wyglad.. no... nie jest to nic zachwycającego ale nie jest źle...
zurek
Cytat(.radex @ 5.02.2009, 20:16:24 ) *
Wygląd - też nie za dobrze

Mógłbyś bardziej szczegółowo powiedzieć? Co poprawić? Co zmienić? Byłbym wdzięczny winksmiley.jpg

Cytat(.radex @ 5.02.2009, 20:16:24 ) *

Wiem, popracuję nad tym.

Cytat(pyro)
a według mnie serwisow z wypracowaniami nigdy za wiele (jesli maja wlasne materialy), a wyglad.. no... nie jest to nic zachwycającego ale nie jest źle...

No właśnie. Poza tym to nie będzie przecież serwis z samymi wypracowaniami. Chodzi głównie o te konkursy. Ile razy szukałem czegoś żeby się przygotować nic nie znajdywałem. Największy problem w tym, że nie za bardzo wiem skąd brać treść. Nie chcę żywcem z Internetu brać...
lwc
Zauważyłem, że w wyszukiwarce jest XSS. Popraw to filtrując odpowiednio dane. Elo
.radex
Cytat(zurek @ 5.02.2009, 20:26:28 ) *
Mógłbyś bardziej szczegółowo powiedzieć? Co poprawić? Co zmienić? Byłbym wdzięczny winksmiley.jpg

No po prostu mi się nie podoba. Brak paddingów w wielu miejscach, kolorystyka, wygląd linków
Kildyt
Cytat(lwc @ 5.02.2009, 22:31:40 ) *
Zauważyłem, że w wyszukiwarce jest XSS.
Jak on wygląda? smile.gif IMHO zdanie jest bez sensu. XSS to nie jakiś "robak", a sposób ataków, więc nie może być umiejscowiony w elemencie strony.
Według mnie zdanie miałoby sens gdybyś napisał: "Dzięki luce w wyszukiwarce można przeprowadzić atak XSS". No ale dobra, nie jestem specem od bezpieczeństwa. Zajmę się lepiej ocenianiem strony. smile.gif

Co do strony:
- brak polskich znaków. W dokumencie masz zadeklarowane ISO, a plik jest zakodowany w UTF-8,
- logotyp nic nie mówi o przeznaczeniu strony,
- adres strony również za duże nie mówi,
- czcionka jest raczej za mała,
- w większości elementów brakuje padding-ów.

Co do kodu:
- niepoprawna tabulacja,
- nie przestrzegasz standardów,
- zbyt często pojawia się css w html-u (style=""), a nie w pliku stylów,
- tabelki są bee tongue.gif
- rozgranicz b i strong. Ten pierwszy nadaje się do tworzenie wyglądu, a strong został stworzony aby zaznaczyć ważniejsze dane w treści,
- nie podajesz nagłówka pierwszego stopnia (h1).

Życzę powodzenia! winksmiley.jpg Pozdro.
ShadowD
Nie podoba mi się z względów:
- Notoryczny brak marginesów/paddingów.
- Stopka - nc.
- Forum - dlaczego nie zintegrowane z serwisem?
- Jak marginesów nie ma prawie nigdzie to pod menu jest i wygląda okropnie.
- Najnowsze materiały - niepotrzebne przejścia do nowej linii.
- Szukajka nie ma spójnego wyglądu.
- Najeżdżam na bloki i tam coś się wysuwa i wypycha resztę strony w dół (dlaczego miało by się nie nasuwać na resztę?) exclamation.gif !
- Dodawanie komentarzy - przycisk wygląda okropnie (ze względu na umiejscowienie).
- Niebieskie tło powinno rozciągać się na całą wielkość strony a jeśli nie to chociaż jakieś kontury.
- O kodzie powiedziano wszystko.

A tak ogólnie to powiem, każdy pomysł jest dobry tylko trzeba wprowadzić coś więcej niż u innych, więc jeśli się tylko postarasz masz szansę a ściąga już dawno mnie przestała zadowalać znajdujące się tam np wypracowania do niczego się ie nadają (no może by dostać 2-3). A ogólny kształt/kolor strony mi się jak najbardziej podoba.

Powodzenia i mam nadzieję, że uda Ci się ukończyć projekt... ;]

EDIT:
- Dlaczego szukajka podaje wyniki x2?
lwc
Dobrze. Specjalnie dla Ciebie drogi użytkowniku o nicku Kildyt sformułuje to zdanie inaczej. W wyszukiwarce znajdującej się na stronie wygrywaj.boo.pl jest możliwość wykonania ataku typu XSS, czyli Cross-Site-Scripting. Wystarczy do niej wpisać przykładowy kod:
Kod
"><script>alert(document.cookie)</script>

Aby naprawić ten błąd należy przefiltrować odpowiednio dane przesyłane poprzez formularz. Elo
matixrr
Mniej niz zero?

Opera 9.25

IE 7

FireFox 3.0.6
AxZx
Cytat(zurek @ 5.02.2009, 19:58:25 ) *
Proszę o ocenę mojego nowego portalu http://www.wygrywaj.boo.pl. Nie jest jeszcze niestety gotowy pod względem funkcjonalności, ale patrzcie głównie na ogólny wygląd i grafikę. Powiedzcie też czy robienie czegoś takiego ma sens.

Z góry dzięki za wszystkie oceny. Poddaję się waszej krytyce.

jeżeli Ty w tym nie widzisz sensu i pytasz innych czy jest to raczej nie ma sensu;)
poza tym nie postarałeś się nawet i nie kupiłeś żadnej domeny sensownej.

klikam w http://www.wygrywaj.boo.pl/index.php?page=...;dzial=Biologia
nic nie widzę, nie wiem o co chodzi.
wygląd nie za bardzo. menu po prawej stronie nie jest dobrym pomysłem. nad logo też nie specjalnie długo siedziałeś.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.