Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 3 kolumny TD, prawa i lewa: width: auto; a IE
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
siutek
wiem, ze konstrukcja mojej strony jest niezgodna ze stadnardami i nie powinienem robic calego layoutu na tabeli, ale niestety klientowi sie spieszylo, i nie mialem czasu bawic sie w pozycjonowanie DIVow,

jednak z tego powodu pojawił sie problem:
mam 3 kolumny:

CODE

------------------------------------------
| width:auto | width:800px; | width:auto |
| tloNr1.gif | tresc strony | tloNr2.gif |
------------------------------------------

lewa i prawa kolumna mają zająć całą wolną przestrzeń i mają mieć inne tła powtarzalne w poziomie.
srodkowa kolumna zawiera własciwa tresc strony, naglowek, menu itp i ma stałą szerokość.

1. <table border=0 style="width:100%;height:100%;" cellpadding=0 cellspacing=0>
  2. <tr>
  3. <td style="width:100% auto;height:100%;background:url(./pix/bg1.gif) repeat-x top;"></td>
  4. <td style="width:800px;height:100%;" valign=top>
  5. treść
  6. </td>
  7. <td style="width:100% auto;height:100%;background:url(./pix/bg2.gif) repeat-x top;"></td>
  8. </tr>

tradycyjnie pod FF wszystko śmiga pięknie, aż miło patrzeć, niestety jak zwykle IE sprawia problemy,
lewej i prawa kolumna nie rozszerza sie wcale, wiec całość sprawia wrazenie przyklejonej do lewej krawedzi.

zna ktos moze rozwiazanie??
piotrooo89
IE jest upośledzone: http://kurs.browsehappy.pl/Bugi/Width polecam poczytanie tej strony, źródło wiedzy na temat upośledzenia IE.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.