Witam
Czy ktoś wie może jak zrobić aby firefox nie było możliwości pokazania haseł zapamiętanych dla stron? (bez wpisywania hasła głównego bo jest nie wygodne). Bo jak wprowadzę hasło główne to później zawsze trzeba wpisać hasło główne aby przeglądarka wpisała automatycznie loginy i hasła dla danej strony. Co jest wkurzające i nie wygodne.
Dziwie się dlaczego firefox dał taką opcje w przeglądarce, która umożliwia pokazanie zapamiętanych haseł. I która domyślnie bez zabezpieczeń można podejrzeć każdy kto ma dostęp do komputera (narzędzia/opcje/bezpieczeństwo/zapamiętane hasła/wyświetl hasła) .
Zwykły użytkownik wykorzystuje udogodnienie jakie daje zapamiętanie haseł. Ale jak da komuś komputer do naprawy to każdy może sobie wejść i sprawdzić hasła jakie używa. (dużo można przykładów podawać kiedy użytkownik pozostawia komputer bez opieki - to jest mało istotne)
Chętnie usłyszał wyjaśnienie dlaczego tak to jest i co zrobić z tym.
Na początku chciało mi się śmiać ale teraz to szkoda słów.
Dodam, że zauważyłem ten feler odkąd używam firefox (parę lat). Dlatego wiem co trzeba zrobić jeśli komputer może być bez mojej opieki. Ale co inni.
Poniżej podaje linka do blogu, w którym inna osoba ma takie samo zdanie jakie ja mam.
http://gerwazyblog.blogspot.com/2008/08/ni...-w-firefox.html