Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Mailing]Jak to zrobić legalnie?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
PawelC
Hej smile.gif
Ostatnio zainteresowałem się e-mail marketingiem, w tym celu napisałem sobie system mailingowy, który jako tako ma ciekawe opcje, w tym personalizacje itp. I chciałem się dowiedzieć jak robić to legalnie, w taki sposób aby nie zostać oskarżonym o spam. Czytałem już co nie co w internecie, np e-book jak nie zostać spamerem. Jako główne założenie i cel tego, wziąłem świadomość osoby zapisującej się na listę, i po wpisaniu swojego adresu e-mail do formularza, zostaje na jego poczte wysłana wiadomość, z linkiem aktywacyjnym, którego wciśnięcie spowoduje zapisanie go na liste.

W tym wypadku osoba która kliknie w link jest świadoma tego, że potwierdziła zapisanie się na liste, i jest to jakąś formą zabezpieczenia, przed bezpodstawnymi oskarżeniami o spam. Ponadto jest również opcja i punkt w regulaminie który, każdy wpisujący się na liste musi zaakceptować, a dotyczy ona zgody na otrzymywanie reklam drogą elektroniczną. Oczywiście w każdej wiadomości jest wysyłany link, dzięki któremu może wypisać się z tej listy, bez jakichkolwiek problemów, ponieważ wszystko odbywa się automatycznie.

W związku z tym mam kilka pytań:
W jaki sposób mogę się, jeszcze dodatkowo zabezpieczyć przed takimi sytuacjami?
Skąd wziąć bazę adresów e-mail, kupić czy samemu tworzyć?
W jakiej formie wysyłać mailing, tekstowej czy w wersji html?

Z chęcią posłucham opini i rad osób które zajmowały, bądź zajmują się e-mail marketingiem.
erix
A czytałeś: Temat: Atak_spamowy_na_programistow_php

tongue.gif
PawelC
Nie czytałem ale poczytam z chęcią biggrin.gif
Wiesz w tym systemie jest coś takiego że jak się zapiszesz, to na podanego maila idzie link który trzeba kliknąć, inaczej mailing nie będzie wysyłany na podany e-mail, ponieważ e-mail dodany jest do bazy dopiero po kliknięciu w link aktywacyjny.

#Bardzo ciekawy temat biggrin.gif
1010
Kupując bazę e-maili musisz mieć pewność jaki regulamin zaakceptowali użytkownicy i czy jest w nim prawo do otrzymywania przesyłek reklamowych tylko przez jeden serwis itp.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.