Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] webaid.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Fishu
Proszę was abyście ocenili grafikę oraz treść na moim serwis dot. tworzenia stron internetowych (na razie artykułów jest mało). www.webaid.pl
pyro
Ja tu nie widzę żadnej grafiki... z artykułami też nienajlepiej... Porponuję poświęcić trochę więcej czasu na tę stronkę lub nauczyć się tworzyć strony przed pisaniem o tym artykułów
Pilsener
Serwis z cyklu:
Cytat
to moja pierwsza strona, więc będzie ona o webmasterstwie

Co tu oceniać?
- mało treści, dużo reklam
- jak kolega wyżej zauważył, zero grafiki
- mógłbyś chociaż kodem błysnąć, ale gdzie tam:

1. <div id='newsDiv'>
  2. <div id='newsTitle'>Start</div>
  3. <div id='newsInfo'>2009-02-01 20:22 przez Damian 'Fishu' Bartosik</div>
  4. <div id='newsText'>Witam, czekałem na tą chwilę...
- klasyczny divitis i dlaczego używasz apostrofów a nie "? Jakby policzył wszystkie zbędne divy czy identyfikatory to pewnie pobiłbyś rekord w wymyśleniu najbardziej skomplikowanego okodowania najprostszej strony.

1. charset=windows-1250
- w dodatku fan łindołsowych standardów, mam specjalnie windowsa instalować, żeby oglądać Twoje porady dla "zaawansowanych webmasterów"? Jak chcesz udzielać porad, to najpierw sam z jakiś skorzystaj, bo inaczej czarno widzę przyszłość serwisu - szkoda kasy na domenę i hosting.
Fishu
- Wydaje mi się, że reklam nie jest zbyt dużo (tylko 2 z onetadkontekst), treści na razie mało, ponieważ serwis jest młody.
- Co do grafiki, miałem na myśli ogólny wygląd strony, racja skromy.
- Poprawiłem apostrofy, po prostu złe przyzwyczajenie
- Kodowanie, kiedyś ustawiłem takie, ponieważ nie robiło krzaczków, nawet nie pomyślałem, że jest tylko do windowsa (zmienione)
- Racja, fraza "zaawansowanych webmasterów" jest zbędna. Zajmuję się tworzeniem stron ponad 4 lata, co chwile robię sobie coś na serwerze lokalnym aby ćwiczyć.
- Co do artykułów, poświęcę trochę więcej czasu smile.gif
Spawnm
dodaj stronę w box i wycentruj .

//zdjęcia �lubne

lol tongue.gif
Fishu
Te linki na dole strony, są z linkme.pl (wymiany linków), a co do kodowania, to nie wiem jak zrobić, by nie było krzaków. A co do wyśrodkowania, to chyba nie najlepszy pomysł tongue.gif
zzeus
No to moje gratulacje jak po 4 latach pracy strona która ma być Twoją reklamą i pokazaniem możliwości tak wygląda.
No i te reklamy ...
Fishu
Chyba się nie rozumiemy, 4 lata tworzę strony, nie tworzę stronę. Ta strona nie ma być pokazaniem moich możliwości, ani moją reklamą. To jest mój pierwszy serwis, który umieściłem na płatnym hostingu i mam zamiar kontynuować. Zanim mi będziesz wpierał takie rzeczy, przeczytaj poprzednie posty. Nie założyłem tego tematu po to, aby czytać takie posty, tylko by wyłapać słabe strony serwisu.
kamil4u
Cytat
4 lata tworzę strony

Cytat
a co do kodowania, to nie wiem jak zrobić, by nie było krzaków

To są podstawy podstaw smile.gif - a jak programujesz od 4 lat to powinieneś w końcu przerzucić się z notatnika na coś bardziej uniwersalnego co pozwala zmienić kodowanie pliku(ukryta porada smile.gif )
webasek
Wiem może nie na temat ale co do krzaczków... zmień kodowanie pliku i będzie ok.
W kontakt też są krzaczki.

Co do strony...
mam pytanie co tu jest Twoje? Bo ja raczej widzę 99% gotowych skryptów jedyny plus to integracja ale i tak nie najlepsza (formularz kontaktowy)

Co to jest przy kontakcie?

Cytat
Przeczytałem i akceptuje regulamin.

a gdzie ten regulamin? Bo ja dostałe, że strony takiej nie ma.

Wysyła pusty formularz bez żadnych danych (albo i nie wysyła) nie ma żadnej informacji

Pod IE 6 boks reklamy nie działa

Wyświetlanie artykułów (listy) data się nie mieści, data i autor za blisko za duże czcionki

To na razie tyle
nexis
Na listingach kodu brak kolorowania składni oraz czcionka o zmiennej szerokości (polecam Courier).
Fishu
kamil4u, nie korzystam z notatnika, tylko phpdesigner, a co do regulaminu to niestety jeszcze nie dołączyłem. A co do listingów, to racja, zapomniałem o tym.
drake88
Nie podoba mi się nazbyt, prosto ponad miarę.
skowron-line
po klinięciu na zaloguj
Kod
Array
Warning: preg_match() expects parameter 2 to be string, array given in /home/fishu95/domains/webaid.pl/public_html/forum/sources/action_public/login.php on line 502

No i się chyba zapętliła strona.
Spawnm
obecnie strona się sypie pod ff ...
ewentualnie ją umyślnie zepsułeś tongue.gif
  1. <?php
  2. Warning: include(articles.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/fishu95/domains/webaid.pl/public_html/index.php on line 65
  3. ?>

może nie komentujmy póki kolega nie skończy strony smile.gif
Fishu
Heh, no tak czasem wyświetlają się takie błędy, przeważnie jak ukryje się jakaś literówka w kodzie. Aktualnie męczę z Geshi, ponieważ nie koloruje html, ale to już niedługo. A co do wyglądu strony, w wolnym czasie spróbuję coś wyszkrobać w photoshopie, ale jak widać nie najlepiej mi to wychodzi winksmiley.jpg

P.S. Oceńcie to: http://www.webaid.pl/new (w prawym górnym rogu, na prawo od logo serwisu będzie div z logowaniem. Aktualnie muszę jeszcze podpiąć z bazą oraz zmodyfikować szablony forum oraz wiki.
in5ane
No gdybyś powiedzmy to co masz w górnym menu Forum zrobił to forum w stronie, czy to WebWiki też w stronie, a nie przekierowanie ze strony na forum to fajnie ;]
Spawnm
przez niebieskie tło treść strony jest nieczytelna ,'rozmywa się' ...
Fishu
No zrobię te przekierowania smile.gif Chcę tylko abyście ocenili wygląd. Co do tego tekstu, postaram się to jakoś załatać. Mam tylko pytanie, co jest lepsze zmienienie tła (na jakieś ciemniejsze lub mniej jaskrawe) czy zwiększenie luki pomiędzy wierszami ?
Spawnm
oczywiście zmiana tła smile.gif
Fishu
Zmieniłem tło treści i menu. Trochę takie jasne, ale racja trochę przyjemniejsze niż poprzednie. winksmiley.jpg
Spawnm
nadal widzę coś niebieskiego przez co bolą oczy tongue.gif
http://www.webaid.pl/new/
sam próbowałeś to przeczytać ?

daj szary .
Fishu
Tylko menu zostawić niebieskie, czy szare ? Bo jakoś ponuro ta strona wygląda. Zwykle gustowałem w szarych kolorach, ale jednak lepsze są kolory smile.gif Macie jakieś pomysły na tło tego menu ?

P.S. Co do tekstu, spróbuję wstawić np. jakiś news albo artykuł.

P.S.2 Rozjaśniłem teraz trochę menu i chyba jest ok. Czekam na ocenę ;p
drake88
Kolejna wersja, więc ją ocenię - napis na logo jest dobry, menu prezentuje się dobrze, ogółem o niebo lepiej niż wcześniej.
jaca19
wyglad ladny winksmiley.jpg chetnie sie wymienie linkami biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.