Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout] portal regionalny
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
lled3
Do oceny lay portalowy:

http://terrariumx.net/stalowemiasto.jpg

obecna wersja strony http://stalowemiasto.pl

dopracowany jest jeszcze nowy logotyp.
netvalue
1. Obecną wersję portalu regionalnego online podałeś dla kontrastu ?
2. Layout przypomina mi kolorystyką i układem Interia.pl
3. Przyciski "Więcej" są za duże...
4. Pokazuj zawsze ukończony layout...
lled3
to jest lay ukonczony (wersja do oceny, bo pewnie beda poprawki, po Waszych uwagach), brak logotypu chyba nie ubliza calosci projektu ?
in5ane
Ogólnie ładny interiowy layout, ale brakuje właśnie stopki.
devnul
kolorystyka się kupy nie trzyma, brzydkie pole wyszukiwarki (zlewa się z tłem belki), te "cienie" w boxach tak jakoś do niczego nie pasują, brak konsekwencji (jak sądzę) w wyróżnianiu linków, raz są czarne, innym razem czerwone i wyboldowane, staraj się utrzymać odnośniki w jednym stylu, będą bardziej intuicyjne dla użytkownika (pomijając menu), co do stopki - kto powiedział że być musi, owszem, dobrze jakby była i zawierała informacje/odnośniki do kontaktu i innych stron funkcyjnych tego typu (regulamin, polityka prywatności, mapa strony), w menu bocznym jest słaby kontrast, na źle ustawionym monitorze tekst będzie się zlewał z tłem utrudniając czytanie - o osobach z wadami wzroku nawet nie wspominam. Jak mniemam w boxach wiadomości, rozrywka, sport, odnośniki polska, z regionu... mają pełnić funkcję zakładek - dobrze było by to zaznaczyć żeby było to jednoznaczne - w tej chwili jest dość mylące. Do tego popracowałbym nad rozmieszczeniem elementów - zajawki z forum raczej powinny wylądować gdzieś na dole a nie na samej górze. Pierwszy od góry box po lewej też mi się nie podoba - źle dobrane kolory czerwony i czarny nie pasują do siebie w tej formie. Sugerowałbym to ujednolicić. Ta żółta belka - całą pusta nie licząc wyszukiwarki - z pewnością można by tam coś wrzucić - jakieś menu, szybką nawigację lub coś w tym stylu - a jeśli nie masz pomysłu to najlepiej wywal to w cholerę a wyszukiwarkę umieść albo gdzieś w topie, albo jako jakiś box. Napis stalowa wola w logu na żółtym tle też nie wygląda najlepiej. Ogólnie proponowałbym zastanowić się raz jeszcze nad kolorystyką - jest w sieci mnóstwo narzędzi oferujących gotowe zestawy kolorów. Warto skorzystać.

//edit: tak przyciski więcej są zdecydowanie za duże i nie pasują do całości. czasem (i mam wrażenie że tak byłoby najlepiej także w tym wypadku) najlepiej jest pójść najprostszą drogą - czyli użyć zwykłych linków tekstowych wzbogaconych może o jakąś fikuśną strzałeczkę. Obecne przyciski wyglądają po prostu ordynarnie
Kildyt
Nie jest genialne, ale znowu nie od razu do kosza. Moje uwagi (pomijam i popieram poprzedników):
- największy problem to nieintuicyjność i brak przestrzeni!,
- kompletnie czuję się zagubiony na stronie. Używaj umiejętnie kolorów. Np. top w boxach jest biały.
- tło pod logotypem (coś w kształcie pudła gitary) urwało się chyba z drzewa,
- boczna nawigacja chyba próbuje udawać olej Kujawski (nie dość, że w korku, to i z tłoczenia),
- dobranie kolorów jest jedną z najważniejszych wad tego desgin'a.

Podsumowując: strona z takim designem to byłaby porażka. Albo poprawiasz, albo robisz od nowa z nowym pomysłem.
drake88
Ad.1 Logotyp / logo / top czy jak kto woli nadal do zmiany..
Ad.2 Przycisk ogłoszenia nie pasuje tj. przesuwa lewy panel na dół co daje brzydki efekt
Ad.3 Kolorystyka nie przypadła mi do gustu!
bim2
Menu po lewej jakieś nijakie.
Co gdzie jak? :] Za dużo moim zdaniem napchane, sam wyznaje "konstrukcje Google" smile.gif że im mniej na głównej tym lepiej tongue.gif
Może pod logotypem warto ulokować ikonki z awnego designu? I po najechaniu na nie niech pokazuje gdzieś JSowo co i jak :]
MWL
Bardzo mi się podoba. Jest znacznie lepiej i sądzę że bardziej użytecznie.
lled3
kolejna wersja:

http://terrariumx.net/stalowemiasto25.jpg
Fishu
Top bardzo ładny, lecz prawe menu lekko za szerokie, a treśc za wąska winksmiley.jpg Ogólnie to mi się podoba, nie wiem jak innym tongue.gif

P.S. Wzorowałeś się na portalu interia.pl ? ;p
bim2
Wyróżnij przyciski w logo, bo teraz wygląda jakby miały żółtaczkę smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.