Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [strona] [zmoderowano] - Twoja darmowa bramka SMS
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
eclipsewear
Witam

Chciałbym zaprosić do mojego projektu jakim jest darmowa bramka SMS.

Zaletą jej jest prostota , funkcjonalność i co najważniejsze skuteczność .

W chwili obecnej bramka obsługuje sieci : Plus , Orange , Era , Heyah , 36,6 , Sami Swoi

Niebawem również Play

Link : [zmoderowano]

Zapraszam do korzystania i wyrażania swojej opinii o niej winksmiley.jpg
eclipsewear
Sprawdziłem Erę na pół paska , 3/4 i całość i wysyła ;>
l0ud
Nie dochodzi do Ery
eclipsewear
Cytat(l0ud @ 4.05.2009, 12:30:06 ) *
Nie dochodzi do Ery

Przypominam iż do Ery i Heyah osoba musi mieć aktywna usługę odbierania smsów z bramki
#luq
Czegoś takiego szukałem.

Możesz padać jakieś szczegóły techniczne?
Jak to działa? Czy są limity? Jak np. przechodzisz przez captche w orange?
Saint
Do ERY nie działa ...
eclipsewear
Cytat(Saint @ 4.05.2009, 13:45:27 ) *
Do ERY nie działa ...

Sprawdzałem dziś na 2 telefonach z ery z aktywna usługą otrzymywania smsów z bramki . Na jeden przyszedł po 10 sec , na drugi nieco ponad 5 min
devnul
ciekawe ile stron na tym stawiasz - dziwnie podobna strona http://www.xxxf.info/ - przypadek? hmm - naprowadził mnie link do faviconki w kodzie twojej strony - jak się kopiuje to trzeba pilnować żeby błędów nie popełnić
AxZx
Cytat(eclipsewear @ 4.05.2009, 12:03:51 ) *
Witam

Chciałbym zaprosić do mojego projektu jakim jest darmowa bramka SMS.

Zaletą jej jest prostota , funkcjonalność i co najważniejsze skuteczność .

W chwili obecnej bramka obsługuje sieci : Plus , Orange , Era , Heyah , 36,6 , Sami Swoi

Niebawem również Play

Link : [zmoderowano]

Zapraszam do korzystania i wyrażania swojej opinii o niej winksmiley.jpg

mógłbyś zrobić linka?
phpion
Mi osobiście się podoba. Proste, czytelne, funkcjonalne - o to chodzi. Przydałaby się jednak jakaś jasna polityka prywatności - skąd mam wiedzieć, że nie gromadzisz gdzieś numerów telefonów, na które wysyłane są SMSy? Fajny pomysł z walidacją formularza (ten niby dymek wskazujący pole).

Ogólnie jestem jak najbardziej ZA!

Już kilka osób o to pytało ale nie uzyskano odpowiedzi: korzystasz z jakiegoś zewnętrzenego systemu do rozsyłania SMSów? Nie sądzę byś leciał przez darmowe bramki operatorów (numer telefonu nadawcy, treść wiadomości). Mógłbyś coś bliżej o tym napisać?

pion

PS: do Plusa doszło szybciusio smile.gif
eclipsewear
Jak juz devnul zauważył zakupiłem skrypt

Nie gromadzi on żadnych nr oraz treści smsów smile.gif
devnul
czyli co mamy oceniać? kupiony skrypt? SPAM i nic więcej.
eclipsewear
Skrypt który jest obsługiwany na domenie [zmoderowano]
devnul
Skrypt nie jest Twojego autorstwa, grafika podobnie, nic poza domeną jak sądzę nie jest Twoje (no i reklamami) co więc oceniać? Dla mnie jawny spam, próba sztucznego nabicia wejść, tudzież zdobycia kilku kliknięć w reklamy i być może pozyskania numerów telefonów do późniejszego spamowania. Zwykłe cwaniactwo. EOT
eclipsewear
Cytat(devnul @ 4.05.2009, 15:31:44 ) *
Skrypt nie jest Twojego autorstwa, grafika podobnie, nic poza domeną jak sądzę nie jest Twoje (no i reklamami) co więc oceniać? Dla mnie jawny spam, próba sztucznego nabicia wejść, tudzież zdobycia kilku kliknięć w reklamy i być może pozyskania numerów telefonów do późniejszego spamowania. Zwykłe cwaniactwo. EOT

Zanim zaczniesz posądzać o jakiekolwiek pozyskiwanie danych proponuje ci pozyskać owy skrypt i zapoznać się z nim gdyż oszczerstwa w polskim świetle prawa są karane
devnul
SPAM także, poza tym napisałem być może - co w żadnym stopniu nie jest stwierdzeniem które to dopiero mógłbyś nazwać oszczerstwem - poza tym nie mam zamiaru kupować skryptu który nie jest mi do niczego potrzebny to raz. A dwa że ponieważ nie znam zasady jego działania to przypuszczam że komunikuje się w jakiś sposób z serwerem firmy/osoby od której kupiłeś takowy skrypt i to tam mogą być zbierane numery. Jak ktoś wcześniej zauważył na stronie nie ma polityki prywatności, żadnej informacji o właścicielu - słowem nic. Skąd więc mam wiedzieć że nie zbierasz gdzieś tych numerów? Nie wiem tego. Ostrożność nakazuje mi myśleć że zbierasz.
eclipsewear
Nie widziałbym powodu po co miałbym ową modyfikacje wprowadzić . Głównym założeniem było zagospodarowanie wczesniej zakupionych domen do tego typu stron .
Jeśli masz jakieś obawy lub szukasz dziury w całym , nie korzystaj . Proste winksmiley.jpg

Devnul od kiedy strona z bramką jest spamem ? Albo reklamowanie go w odpowiednich dla tego typu działach na forach ?
Spamem dla mnie są twoje jednowyrazowe posty . Czym chcesz zabłysnąć ? liczbą napisanych postów ?
devnul
dział oceny na tym forum nie służy do reklamy stron
#luq
Już pochwaliłem a tu się okazje, że skrypt kupiony...
Cóż za tupet trzeba mieć, żeby dawać do oceny nie swój skrypt. Żenada.
starach
Cytat(eclipsewear @ 4.05.2009, 16:09:07 ) *
Zanim zaczniesz posądzać o jakiekolwiek pozyskiwanie danych proponuje ci pozyskać owy skrypt i zapoznać się z nim gdyż oszczerstwa w polskim świetle prawa są karane

W świetle prawa to jest to "Podejrzenie popełnienia przestępstwa" w tym momencie możemy złożyć zawiadomienie do prokuratury.
Od razu mi ten temat śmierdział. Od kiedy to na forum oceny, tworzy się wątki z nieswoją pracą...

batman
Spam.
Zamykam i usuwam linki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.