Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: gra online przez przeglądarkę
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Smoker
gierke mozna zobaczyc pod adresem street-race.pl
grafikiem nie jestem ale to co mi sie udalo zrobic to tez mozna ocenic tongue.gif ale ogolnie chodzi mi o dzialanie i przyjaznosc gry dla graczy smile.gif jestem poczatkującym programistą więc każda krytyka jest mile widziana smile.gif

Ps. jak nie chcesz grac to sie zaloguj jako
user: allegro
haslo: allegro

nie potrzebuje niegrających kont smile.gif
phpion
W prawym panelu:
Cytat
Respekt: -2
Doświadczenie: -1

W profilu:
Cytat
Respekt: -1.60
Doświadczenie: -0.75

Coś chyba nie tak.

PS: z mocą samochodów lekko przesadziłeś biggrin.gif 80KM to ma Polonez winksmiley.jpg
Smoker
"Prezentowane niżej samochody są posortowane wg rankingu TopGear na najszybsze samochody. Nie porównuj ich statystyk z realnymi samochodami gdyż zostały one wymyślone na potrzeby utrzymania poziomu gry"

a co do respa i doswiadczenia to w prawym panelu jest poprostu przyblizona wartosc tongue.gif a w panelu masz juz dokładną co do setnych smile.gif
Poker
Wchodzę w salon samochodowy mam stronicowanie 1 | 2 | 3 | 4 |

działa tylko strona 1 reszta pusta...

Wchodzę w salon ponownie i :
Cytat
Hmmm pomyślmy... czyli w sumie mogę Ci zaoferować 0 zł. Jesteś zainteresowany?

za 0zl ? to chyba jakiś błąd ? no chyba że nie wiem jak Ty to liczysz....

Osobiście nie podobają mi się ikonki obok:

-kupiec
-bank
-garaż
-stacja paliw
-team vs team
-team
-pożyczka

Zmieniłbym je tak aby cokolwiek można było z nich wyczytać powiązanego z kategorią.
Smoker
wsalonie samochodowym na kolejnych stronach ukazują się kolejne samochody po czsie... im jesteś lepszy tym masz tych samochodow wiecej
a co do cytatu to nie jest z salonu tylko od kupca który zaproponował Ci 0 zł dlatego że nie masz samochodu, który mógłbyś sprzedać... bynajmniej dziwne by było, gdybyś sprzedał coś czego nie masz za np 10000 zł
phpion
Cytat(Smoker @ 9.05.2009, 21:43:31 ) *
"Prezentowane niżej samochody są posortowane wg rankingu TopGear na najszybsze samochody. Nie porównuj ich statystyk z realnymi samochodami gdyż zostały one wymyślone na potrzeby utrzymania poziomu gry"

W takim razie zaniżasz "poziom gry". Wygląda jakby parametry wymyślał ktoś, kto nie bardzo orientuje się w motoryzacji. Nie musiałeś podawać prawdziwych parametrów ale mogły być chociaż jakoś zbliżone do realnych.

Cytat(Smoker @ 9.05.2009, 21:43:31 ) *
a co do respa i doswiadczenia to w prawym panelu jest poprostu przyblizona wartosc tongue.gif a w panelu masz juz dokładną co do setnych smile.gif

Tego to się akurat domyśliłem. Pytanie więc: po co taki zabieg? W jakimś konkretnym celu? Jak dla mnie to po prostu błąd/niedopatrzenie.
Smoker
tak jest to niedopatrzenie bo w jedym miejscu nie przyblizylem i to moj blad...

a co do samochodow to ustawiajac ich chociazby przyblizone wartosci i jednoczesnie zostawiając kolejnosc wg TopGear (napewno znają się lepiej i od Ciebie i odemnie) wyszła by wielka kicha smile.gif no bo np wg nich McLaren F1 LM jest słabszy od VW Golf MkII wiec po co lepszemu graczowi udostepniac gorszy samochochod skoro zdążył kupic lepszy ?
Ps. jeśli nie widziałeś tego ich rankingu i nie poczytałeś to sie nie wypowiadaj jeszcze smile.gif
phpion
Cytat(Smoker @ 10.05.2009, 11:13:09 ) *
bo np wg nich McLaren F1 LM jest słabszy od VW Golf MkII wiec po co lepszemu graczowi udostepniac gorszy samochochod skoro zdążył kupic lepszy ?

W takim razie po co korzystasz/powołujesz się na to zestawienie? Przejrzałem je z grubsza (doszedłem do pozycji 74) i (jak sam zauważyłeś) jest kilka dziwnych zjawisk (np. VW Golf > BMW M3) co oznacza, że pod uwagę nie były brane tylko parametry typu przyspieszenie i prędkość maksymalna.
Cytat(Smoker @ 10.05.2009, 11:13:09 ) *
Ps. jeśli nie widziałeś tego ich rankingu i nie poczytałeś to sie nie wypowiadaj jeszcze smile.gif

laugh.gif każdy chcący się wypowiedzieć musi się z nim zapoznać bo tak sobie życzysz? Without eggs...

Zdobywca trzeciego miejsca thumbsupsmileyanim.gif
Smoker
nie tongue.gif oczekuje tylko ze jesli juz ktos krytukuje (a na to oczekuje) to przynajmniej zna sprawe ;] ty trafnie zauwazyles ze vMax i v do 100 nie były jedynymi atutami w rankingu a dla większości podstawą do określenia takiego rankingu są foty samochodów (posty wyżej)i taką krytykę to sobie moge wstadzic w... ;] rownie dobrze ja moglbym zostac krytykiem filmowym bo stwierdze czy film byl ciekawy smile.gif
Smoker
nie tongue.gif oczekuje tylko ze jesli juz ktos krytukuje (a na to oczekuje) to przynajmniej zna sprawe ;] ty trafnie zauwazyles ze vMax i v do 100 nie były jedynymi atutami w rankingu a dla większości podstawą do określenia takiego rankingu są foty samochodów (posty wyżej)i taką krytykę to sobie moge wstadzic w... ;] rownie dobrze ja moglbym zostac krytykiem filmowym bo stwierdze czy film byl ciekawy smile.gif
phpion
Skoro więc przyspieszenie oraz prędkość maksymalna nie były jedynymi cechami branymi pod uwagę w tym zestawieniu to po co się na nim opierasz? W grze chyba chodzi o to, że im "dalsze" auto tym lepsze parametry. Czyste parametry, bez patrzenia na (np.) osobiste odczucia. Jeśli kupię droższy samochód to automatycznie oczekuję lepszych paramatrów.
Smoker
noi tak masz... kolejne samochody mają lepsze statystyki z tym ze, nie sa to realne staty tylko wymyslone zeby bylo wlasnie tak jak piszesz smile.gif
Fishu
pomysł może i fajny, kojarzy mi się sposób rozgrywki i nazwa z jakąś grą, szczerze za tego typu grami nie przepadam, mógłbyś skorzystac z technologii typu ajax, ale ogólnie chyba jest ok winksmiley.jpg

P.S. Przyznam się, że odstraszają mnie takie gry z półnagimi kobietami w topie, zresztą pewnie nie tylko mnie winksmiley.jpg
Smoker
a mnie takie topy przyciagaja haha.gif kwestia gustu tongue.gif

a co do ajax'a to fajnie by bylo smile.gif ale wczoraj dopiero ksiazke do JavaScript kupilem wiec nim sie jakis ajax pokaze to troszke czasu minie smile.gif a nic z gotowych skryptow nie chce wstawiac bo głównym celem gry jest moja nauka wiec mijaloby to sie z celem smile.gif co umiem to robie/cwicze ;]
Fishu
Za to Cię cenie, lepiej nie korzystac z gotowych skryptów, lecz robic je samemu w celu treningu, podoba mi się winksmiley.jpg. Jeżeli masz pojęcie o javascript, to nie będzie takich problemów winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.