Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jakie marki/modele lcd dają możliwość wpasowania pikseli 1:1
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
jamSoft
kupiłem lcd-ka asus 22". obraz jest rozciągnięty (nawet przy formacie 4:3). Nie ma opcji do regulowania tego rozciągnięcia (jedynie phase i clock, ale w sumie i tak są bezużyteczne - dają minimalną poprawę).

więc, czy któraś marka/model daje możliwość np rozdziałkę AxB pokazać tak aby piksel z karty "wędrował" tylko do jednego piksela na monitor przy większej rozdz. nominalnej monitora CxD.

moja karta graficzna nie obsługuje nominalnej rozdz. monitora - tylko zbliżoną i większe.

Zauważyłem, że lapy mają super odwzorowanie co daje maksymalnie wyraźny obraz.
kwiateusz
moj dell 2007fpw ma opcje aby rozdzielczosci mniejsze niz natywna (1680x1050) pokazywac 1:1 a reszte wolnego obszaru wypełnia czarnymi pasami smile.gif tylko nie wiem na co Ci taka wiedza smile.gif lepiej grafike zmien tak aby potrafiłą ustawić odpowiednią rozdziałke (aczn ie spotkałem sie zeby jakas grafa umiala tylko wieksza lub mniejsza)
jamSoft
O to mi chodziło. Byłem dziś jeszcze w Avansie i żaden z samsungów, lg, benq, asus nie miał takiej opcji 1:1 w menu. Mi też wypełnia czarnymi pasami po bokach gdy mam ustawiony format 4:3, ale i tak rozciąga w pionie.
Grafika jest dosyć stara i nie obsługuje proporcji 16:10.

dzięki, no dell to i ładny jest.
l0ud
Najczęściej rzeczy o których piszesz ustawia w sterownikach do karty graficznej.

Ale czy aby na pewno karta nie obsłuży tej rozdzielczości?
Zdaje się, że mamy taki sam, albo podobny monitor. U mnie instalacja tego sterownika:
http://dlsvr04.asus.com/pub/ASUS/LCD%20Mon...W222_driver.zip
pomogła na wyświetlenie obrazu w natywnej rozdzielczości nawet na starym laptopie. Co prawda nie wyglądało to zbyt dobrze, ale i tak lepiej niż na mniejszych rozdzielczościach.
kwiateusz
nie taniej Ci bedzie grafike wymienić niż monitor? tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.