Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z wp.pl i google.com
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
bim2
Posiadam własną domenę w Google Apps. Kiedy wysyłam email na wp.pl ładnie sobie dociera. Wszystko działa. Kiedy jednak chce odpowiedzieć na wiadomość na serwisie WP.PL pisze, że wiadomość wysłana ale do google to już nie dociera. Nie ma żadnych emaili zwrotnych, ani błędów. Poprostu nie dociera. Może ktoś wie czemu?

EDIT:
Czy przyczyną może być brak tego co pogrubione? Reszta byal dodana
Cytat
v=spf1 ip4:207.126.144.0/20 ip4:64.18.0.0/20 include=_spf.google.com ~all.
erix
Cytat
Czy przyczyną może być brak tego co pogrubione?

Może. Google: sender policy framework.

Sprawdź jeszcze spam.
bim2
Własnie na wp.pl dostałem coś takiego:
Cytat
Hi. This message was created automatically by mail system
at Wirtualna Polska.
I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.
This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.

Co to może znaczyć? ... Dodam że do innych moich domen wysyla normalnie. ;/
erix
Skontaktuj się z administratorem WP. Ciężko w tej sytuacji powiedzieć, co jest nie tak.
bim2
Cytat(belliash @ 27.05.2009, 13:31:34 ) *
Na przyszlosc troche wiecej samodzielnosci - wszystko pisze na stronie googla, wiec nie wiem skad wziales tamten wpis TXT :|

Wiem, że niektórzy na forum to są kompletne bałwany, ale na prawdę za takiego mnie uważasz? Wszystko mam ustawione. A wpis TXT wzięty został z pomocy google. Pisałem zresztą chyba, że z inne emaile dostaje, allegro, z moich serwerów, od brata z gmaila. Zauważyłem jedynie problem z wp.pl ;/
erix
Blah, a czy napisałeś do opa wp.pl...? Skoro jest problem tylko z jednym serwerem, a nie z wszystkimi/większością, to kop w miejscu wystąpienia problemu, a nie w innym miejscu...
bim2
No i chyba wina google ;/ Zrobiłem zwykłe przekierowanie na własnym serwerze i wszystko ładnie śmiga smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.