Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [css] Select textarea i input
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
Krzychur
Proszę wejść na stronę http://krzychur.piwko.pl/index.php?ID=contact.php tam są wszystkie te 3 pola naraz. Najlepiej przez IE6. Pola input są ładne. Natomiast w select nie tylko jest brzydka IEowa strzałeczka, ale to pole jakby ma cienie trójwymiarowe cienie, i wielki tekst. Tekst to co do prawdy łątwo zmienić. W textarea nie podoba mi się to że też jest 3d cień. Jakby co to:
Kod
INPUT {

font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;

font-size: 10px;

text-decoration: none;

text-align: center;

border: 1px solid #black;

background-color: #ffffff;

color: #666666;

}

Proszę przed napisaniem posta sprawdzić to samemu, bo już otworzyłem gdzieś podobny temat i nikt sobie nei poradził z nim...
ebe
Kod
SELECT {

border: 1px solid #000000;

}

TEXTAREA {

border: 1px solid #000000;

}

Mam nadzieję, że o to chodziło, poprostu INPUT nie odnosi się do pola TEXTAREA i SELECT :] pozdrawiam
Krzychur
ja wiem, zę się nie odnosi... Już jestem w tym fachu sporo. Textarea bardzo ładnie wygląda, ale nadal select ma to brzydkie obramowanie...
marlowe
Koloru strzałki w select nie da sie zmienić.
Pozdrawiam
Bartek
Krzychur
ten wymyślny microsoft tyle wprowadza rzeczy niezgode z W3C a o tym nie pomyslal... Ale chyba o obramowaniu pomyslal?
ebe
Próbowałem na kilka sposobów i chyba obramowania w SELECT nie da się zmienić
Krzychur
Zapraszam na http://interia.pl koło wyszukiwarki jest bardzo dziwne pole select. Próbowałem wyskrobać coś z źródła, ale to jest tragedia. Źródło online nic nie daje bo arkusze są zewnętrzne. Próbowałem ściągnąć udało się (arkusze) ale tam jest visilibity czy jakoś tak hidden. Zmazuje to i wyglada tak samo jak noramlnie...
suda
"Normalnymi" metodami nie da się skórkować <select> ale Aaron Gustafson pokazał dwa sposoby wykorzystując CSS i JS: <select> Something New, Part 1 i <select> Something New, Part 2
revyag
@suda gratuluje refleksu snitch.gif Nie uważasz, że przez prawie 3 lata autor tematu zdążył sobie z tym problemem poradzić ?
suda
Hehe no masz nie zauważyłem daty biggrin.gif Poprostu sam szukałem odpowiedzi na to samo pytanie i trafiłem na ten topic. Jak potem znalazlem odpowiedź to sądziłem że dobrze się nią podzielić winksmiley.jpg Jak by co to zostanie dla potomnych tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.