Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: propset svn:keywords
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
glizda1125
Witam
chcę zrobić aby w jakimś pliku tortoise wstawiał mi aktualną rewizję całego projektu.
Jeśli do pliku np wersja.txt wstawię $Rev$ i dam
CODE
svn propset svn:keywords "Rev"

to dodaje mi rewizję ale tylko jeśli ten plik zmodyfikuje.

Przykładowo jeśli plik wersja.txt zmodyfikuje i comitne do rewizji 111 to w tym pliku wstawi mi 111
jeśli z edytuje jakiś inny plik i comitne to na svn będzie już rewizja 112 w pliku wersja.txt jednak będzie 111
dopiero po edycji pliku wersja.txt nadpisywana jest zmienna $Rev$.

Czy da się tak zrobić żeby w pliku wersja.txt zapisywał aktualną rewizję całego projektu?
Pliku tego nikt nie będzie edytować i ma służyć tylko do tego żeby po pobraniu było zapisane jaka rewizja została pobrana.
Może jest na to inny sposób?
dr_bonzo
Cytat(belliash @ 29.05.2009, 14:08:56 ) *
ja bym sie chetnie dowiedzial czy jest podobna mozliwosc... mianowicie robie svn commit i oczekuje ze np jakis hook po stronie serwera zmieni mi wersje aplikacji (rewizje). Mozna to jakos rozwiazac? smile.gif

Co to znaczy "zmieni wersje aplikacji"?
erix
Wstawi w miejsce tagu wersja numer rewizji we wszystkich plikach, ja to tak rozumiem...
jarek_bolo
Według mnie trochę nie bardzo wasze podejście, ale chętnie dowiem się po co wam taki myk.

Do informacji jaka to rewizja/wersja w kontekście całego projektu służy zazwyczaj plik README albo VERSION.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.