Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: OpenFreev
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Freev
Od jakiegoś czasu piszę do podstaw CMS'a, efekt mojej pracy możecie zobaczyć tutaj. Nie jest to ostateczna wersja, bo ma wiele błędów i nieskończonych modułów.
Do ostatecznej wersji jeszcze daleko, ale mimo to wygląda lepiej niż nie jedno forum czy inny CMS.
Co do obciążenia wypada lepiej niż jportal czy phpbb by przemo (testowałem je na swoim kompie)
Możecie się zalogować jako demo
login:demo
hasło:demo

Co o nim sądzicie??
blooregard
Brak filtrowania parametrów z GET.
Podatny na SQL Injection.
Komunikaty błędów na stronie:
Cytat
Warning: include() [function.include]: Failed opening 'kat//niepost.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/a2031868/public_html/beta3/forum/kategorie.php on line 493

Cytat
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/a2031868/public_html/beta3/forum/kategorie.php on line 38

To tak na szybko.
phpion
Cytat(Freev @ 2.06.2009, 20:27:23 ) *
Co do obciążenia wypada lepiej niż jportal czy phpbb by przemo (testowałem je na swoim kompie)

Nie masz czym się szczycić bo do tamtych skryptów jeszcze sporo ci brakuje. To tak jakbym się podniecał, że moje "witaj świecej" działa szybciej niż phpBB.

Cytat(Freev @ 2.06.2009, 20:27:23 ) *
Co o nim sądzicie??

Mi się nie podoba. Ani wizualnie, ani pod względem funkcjonalnym.

0/10

// Edit:
Poprawka: -1/10 za koszmarny kod HTML (domyślam się, że na podobnym poziomie jest kod PHP)
lwc
Cytat
(domyślam się, że na podobnym poziomie jest kod PHP)

Zawsze można to sobie sprawdzić choćby TUTAJ biggrin.gif
lwc
Przepraszam, po prostu jeszcze przed chwilą listowało oprócz plików, które się wykonają, odpowiedniki tych plików, które zawierały ich skrypt, mam jeden z pliku beers.php~, ale myślę, że nie wypada go tutaj udostępniać bez zgody autora. Elo

PS.
Może to będzie ok, przykład
Pilsener
Jaki to CMS? Zwykły skrypt do dodawania newsów czy forum - jak mam postawić na tym np. swojego bloga? Zresztą nawet jakby to oceniać w kategorii systemu newsów, to jest bieda do kwadratu, prawie w ogóle nie ma żadnych opcji, zarówno podgląd jak i dodawanie newsów nie działa, całość wygląda paskudnie, kod HTML tragiczny a w dodatku w moim IE 6.0 się rozpada.

Po co dawać do oceny coś takiego? I jak rozumiesz CMS? Ja rozumiem to jako silnik, który wrzucam na serwer, instaluję, loguję się, projektuję szablon strony, tworzę kategorie i zapełniam je treścią. Edycja tak zwanej "skórki" czy szablon dedykowany do danego CMS'a mnie nie zadowala - ja muszę mieć możliwość od początku do końca zaprojektowania każdej linijki kodu HTML i CSS - jak stworzysz taki silnik, to pogadamy winksmiley.jpg
MWL
Chwila, nie widziałem tego i nie ocenię, jednak nie zgodzę się z przedmówcą. Moim zdaniem CMS'em nazwać można wszystko co daje nam możliwość zapisania i odczytania treści np. w Bazie Danych.
Cysiaczek
Niestety nie załapałem się aby obejrzeć kod - link ma przekierowanie. Faktycznie mało tam funkcji, html do bani smile.gif

@belliash
Cytat
* HTML wymieszany z PHP

Bądź następnym razem bardziej dokładny, bo nie wiem, co zarzucasz koledze. Używanie php jako systemu szablonów, czy mieszanie logiki z prezentacją?
morpheouss
Cytat(MWL @ 3.06.2009, 12:00:27 ) *
Chwila, nie widziałem tego i nie ocenię, jednak nie zgodzę się z przedmówcą. Moim zdaniem CMS'em nazwać można wszystko co daje nam możliwość zapisania i odczytania treści np. w Bazie Danych.

To ja idę napisać własnego CMS, który będzie prosił o podanie imienia odwiedzającego a następnie zapisywał je w bazie danych. Po tej czynności zostanie przekierowany do następnej strony gdzie wyświetle mu imiona wszystkich osób które odwiedziły stronę oraz podlicze którą jest osobą. Zapisze do bazy? Odczytam z bazy? Zatem będę miał CMS!

MWL: puknij się w główkę zanim coś napiszesz winksmiley.jpg
djbarca
straszny bałagan w tym kodzie. Brak styli. Wszystko na tabelkach. Niewiem czy tak miało być ale pod IE sie posypalo ..

ale swoja drogą nie jest aż tak źle. jak na tak rozbudowany CMS jest tylko 78 bledow winksmiley.jpg w3c
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.