Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wsad.it
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
nazgut
Witam

przedstawiam nowy serwis do skracania linków, na tle innych wyróżnia go to że między innymi:

ma możliwość tworzenia listy skróconych linków zapamiętanych na koncie użytkownika
linki są spersonalizowane (login/twoja-nazwa)
w dużej mierze zbudowany jest przy pomocy jquery co ułatwia korzystanie z portalu
daj możliwość zalogowania się przy pomocy swojego loginu i hasła do gmaila

Link: wsad.it
sowiq
1. Jak dajesz tyle JS:
Kod
<script src="/js/jquery-1.3.2.min.js" type="text/javascript"></script>
<script src="/js/skrypty.js" type="text/javascript"></script>
<script src="/js/jquery.bgiframe.js" type="text/javascript"></script>
<script src="/js/jquery.dimensions.js" type="text/javascript"></script>
<script src="/js/jquery.tooltip.js" type="text/javascript"></script>
<script src="/js/jquery.delegate.js" type="text/javascript"></script>
<script src="/js/jquery.simplemodal.js" type="text/javascript"></script>
<script src="/js/copy/ZeroClipboard.js" type="text/javascript"></script>

to byś przynajmniej zrobił to na ajaxie...

2. Na Firefox 3.0.10 i rozdziałce 1280x800 pokazuje mi się poziomy scroll.
3. <span class="IE_sucks"></span> biggrin.gif
milmen
Podoba mi sie oryginalne podejście jeśli chodzi o design (widziałem juz kiedyś podobne, ale i tak nadal wyzwala odruchowy chwilowy zachwyt) winksmiley.jpg
Jeśli chodzi o inne uwagi to pole fieldset wygląda dupiato pod IE7 a walidator W3C wywala błędy
Spawnm
strona bardzo ładna smile.gif

Tylko nie potrafie się do tej rady zastosować: tongue.gif

Rada:

Są dni, gdy jesteś owadem. Są też dni, gdy jesteś przednią szybą samochodu.
melkorm
heh, po wrzuceniu w pole kontakt->treść wiadomości apostrofu, po błędzie (bo nei było mail'a) ukazało mi się w polu wiadomości :
Kod
\\\'

biggrin.gif

Także checkbox zapamiętaj logowanie pod opera się rozjeżdża, przycisk wyslij od kontaktu tez się gdzies chowa i także mam poziomy scroll winksmiley.jpg

Edit:
ogólnie jestem zachwycony pomysłem i przyjaznością `serwisu`. winksmiley.jpg
Poker
a mi się nie podoba to że przy rozdzielczości 1024x768 żeby widzieć o czym jest strona muszę najpierw scrollem przesunąć na środek.

Drugi minus to dla mnie sama tematyka;x takich stron jest bardzo bardzo dużo ;> osobiście nie wiem czemu potencjalna osoba chcąca skrócić link miałaby to zrobić u Ciebie czy u 100 innych osób.

Jeśli tylko uda Ci się z google.pl znaleźć jakieś osoby to BARDZO GRATULUJE:D.

Design bardzo ładny mi się podoba. : )
nazgut
Cytat
Ciekawi mnie jak zintegrowales to z gmailem? Dziala takze dla google apps i wlasnych domen? Niestety nie probowalem bo jaka mam pewnosc ze gdzies nie przechowujesz loginow i hasel? tongue.gif

Dość prymitywnym sposobem, CURL i regexy. Haseł i loginów nie przechowuję dlatego nie ma dla tych osób opcji autologowania.
skowron-line
@nazgut strona extra naprawde wyglada bardzo orginalnie i elegancko, oby więcej takich prac tutaj. No i opis jak to działa fantastyczny sam mam jamnika wiec duży plus za to ogolnie 10/10

edit: Tylko button wyślij w kontakcie popraw na jakis graficznie elegancki.
kornel-php
Jak dla mnie te rady to bez wątpienia plus. Kolega belliash, albo niewypoczęty, albo posiada odmienne poczucie humoru, niż autor winksmiley.jpg
bliitz
pod IE 8 w zakładce kontakt pole formularza ma tylko jeden wiersz, tekst o błędzie przy grafice wielbłąda wychodzi poza obszar grafiki
Shadowsword
Super komiks o jamniku, super "rady". Design przepiękny. Profesjonalna robota! Przydałoby się tylko dostosować do mniejszych rozdzielczości, bo szerokość 1024 jest jeszcze dość popularna.
oomaster
na pierwszy rzut oka zaskoczenie oczywiście pozytywne winksmiley.jpg Tylko nie jestem pewien czy w tego typu stronach potrzebny jest super design. Strona ma za zadanie być tylko funkcjonalna winksmiley.jpg

ocena 9/10
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.