Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki CSM na serwis z pracami naukowymi
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
dolcefatima
Witam

Moglibyście mi doradzić, jaki gotowy system CMS ewentualnie, jakie moduły (dla Joomla) mógłbym wykorzystać, aby stworzyć serwis z pracami naukowymi?
Chodzi mi, aby nie pisać od nowa wszystkiego, ale móc wykorzystać jakiś gotowy CMS, który będzie idealnie nadawał do zrealizowania mojego pomysłu.

Chciałbym stworzyć serwis, w który będzie się można rejestrować a następnie edytować swój profil w ten sposób, iż każdy będzie mógł wypełnić odpowiednie formularze (imię, nazwisko, ukończone studia, kierunek a tym samym mieć możliwość dodania pracy naukowej).

Serwis zbierałby te dane gdzie inni zainteresowani mogliby wykorzystując wyszukiwarkę wyszukiwać osób w serwisie, aby obejrzeć gdzie studiowali, jakie kierunki ukończyli a ponadto możnaby wyszukiwać prac naukowych, które dodali zarejestrowani użytkownicy.
Chciałbym stworzyć coś podobnego jak ten serwis:
prace naukowe
ale bardziej nowoczesny serwis www, a ponadto bardziej intuicyjny i lepiej dopracowany.

CMS, na którym oparto serwis arkiva.pl raczej odpada, już stary i w ogóle także potrzebuję czegoś nowoczesnego i w sam raz nadający się na serwis, o którym piszę i który chcę zrobić.
Ewentualnie jakieś moduły pod Joomla, albo pod inne CMSy, które będą w sam raz na taki serwis.
Shadowsword
Joomla + community builder to chyba dokładnie to o co Ci chodzi.
Patryczek1291
Polecam system ThePortal
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.