Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CMS z modyfikowalnymi szablonami?
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
kazag
Od czasu do czasu robie jakąś stronę i pomyślałem, że przyjemniej byłoby zająć się samą jej warstwą wizualną. Do tego więc potrzebuje cmsa, bo przecież strona musi na czymś działać. Problem jednak w tym, że szukam takiego CMSa, żeby oddzielenie kodu od warstwy wizualnej było maksymalnie duże. Innymi słowy - chcę zająć się samym css&html + grafika, zamiast grzebać w kodzie. Jako, że wcześniej nie używałem cmsów oprócz wiekowego php-fusiona, mam pytanie do was: jaki cms polecacie, aby spełniał moje oczekiwania w maksymalnym stopniu i jednocześnie miał podstawowe funkcje takiego systemu (dobrze, żeby licencja pozwalała na użytek komercyjny)? Wielu bawi się jomlą i drupalem, czy to rzeczywiście najlepsze wyjścia?
f1xer
Powiem krótko: Joomla 1.5.12
żeby pisać templatkę musisz znać tylko kilka niezbędnych komend (łącznie ok 10) reszta to sam kod html i css w dodatku możesz "przeciążać" standardowy wygląd wszystkich komponentów i modułów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.