Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [strona] netsoft.devtown.net
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
luzak124
Witam proszę o ocenę wyglądu strony i kodu.
Adres Strony:Netsoft Group
ayeo
Witam!

Jedyne elementy graficzne to logo i ikonka RSS (na podstronie ikonka artykułu jeszcze). Wizualnie więc nie ma co oceniać za bardzo. Strona schludna i pomimo jednolitej barwy (niebieski) nie jest mdła.

Kod. Logo nie jest linkiem. Poza tym IHMO powinno być tłem headera w tym wypdaku ( + absolutny block link). Menu to książkowy przykład na użycie listy uporządkowanej, Ty jednak masz własne przemyślenia. Dodatkowo, zamiast użyć nagłówka (np h2) robisz diva z klasą "header"! Używasz znacznika "b", który jasno określa sposób prezentacji. Nagłówków używasz do - na przykład - dat, które absolutnie nagłówkami nie są. Używasz masę zbędnych elementów, nie stosujesz standardowych znaczników xHTML.

Jest masa innych mniejszych błędów. Strona ogólnie napisana jest źle. Kod całkowicie chaotyczny. Następnym razem będzie lepiej winksmiley.jpg

Pozdrawiam!
beatou
grunt że się chociaż waliduje. Ale jak mój przedmówca wspomniał.. trochę złe zastosowania niektórych znaczników.
ayeo
...zrobię stronę na 150 tabelkach + same blokowe spany i też się zwaliduje tongue.gif
luzak124
Trafne uwagi ale sądzę że wypowiedzi w stylu:
Cytat
zrobię stronę na 150 tabelkach + same blokowe spany i też się zwaliduje

są bez sensu, nie mówię że moja strona jest napisana doskonale ale raczej nie można jej porównać do strony pisanej na tabelkach.
Proszę o dalszą ocenę.

// zwróć uwagę, że to była uwaga do ~beatou, a nie do Twojej strony.
// Nie porównuję jej do robionej na tabelkach, nie napisałem, że jest tragedia - bo nie jest
// W niektórych miejscach sztucznie komplikujesz kod (nie patrzyłem na nową wersję)
// ayeo
Spawnm
  1. <li><a href="pobieranie_txtbb/txtbb13rc3.rar">txtBB1.3 RC3 (.rar)</a> - Wersjia Stabilna, <b>Najnowsza wersja</b>.</li>
  2. <hr />
  3. <li><a href="pobieranie_txtbb/txtbb13rc2.rar">txtBB 1.3 RC2 (.rar)</a></li>
  4. <li><a href="pobieranie_txtbb/txtbb13rc1.zip">txtBB 1.3 RC1 (.zip)</a></li>

wywal <hr/> daj css dla 1 <li>

boczne menu wygląda jak by się nie załadowało do końca
IMO lepiej by to wyglądało gdyby menu było tej samej wysokości co body , a foot był pod oboma divami.

daj center w foot
drake88
Witam!

Mi ten wygląd osobiście bardzo się podoba. Jest prosty, przejrzysty, miły dla oka. Nie szpeci zbędnościami.

Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.