potrzebuje napisać komponent Booking Form do joomla 1.0.15.
Zrobiłem plik BookingForm.php, index.htm oraz BookingForm.xml. Wszystko zapisane jest w utf-8 oraz spakowane do zip. Kiedy próbuje to zainstalować wyskokują mi dwa błędy:
1)ERROR: Could not find a Joomla! XML setup file in the package.
2)Installation file not found:
C:\usr\www\joomlaPE\media\install_4a80aeb08d251\
Pliki wyglądają następująco:
index.htm - jest pusty
BookingForm.php
<div class="textcontainer" > ..................... </div>
BookingForm.xml
<?xml version="1.0" ?> <mosinstall type="component"> <name>Booking Form</name> <creationDate>August 2009</creationDate> <author>Jakub Jedlina</author> <copyright>Jakub Jedlina</copyright> <authorEmail>kubajedlina@gmail.com/authorEmail> <authorUrl></authorUrl> <version>1.0</version> <description><![CDATA[ Komponent Booking Form ]]></description> <install> <queries> <query> CREATE TABLE #__booking_form ( `taskid` INT(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `tablename` VARCHAR(50) NOT NULL, `start` INT(11) NOT NULL, `amount` INT(11) NOT NULL, `total` INT(11) NOT NULL, PRIMARY KEY(`taskid`) ) </query> </queries> </install> <uninstall> <queries> <query>DROP TABLE #__booking_form</query> </queries> </uninstall> <administration> <menu>Booking Form</menu> <files> <filename>BookingForm.php</filename> <filename>index.htm</filename> </files> </administration> </mosinstall>
Gdzie jest błąd?
Wcześniej próbowałm jakoś umieścić sam BookingForm w joomli poprzez stworzenie elementu menu i przypisanie do niego odnośnika do BookingForma. Jednak wszystko byłby ładnie gdyba ten BookingForm otwierał się w mojej witrynie a nie w odzielnej zakładce lub oknie:/
Pozdrawiam
Odnośnie posta który został zamknięty spod Temat: Joomla jak sie robi komponenty 15
Odświeżyłem ten temat bo nadal na tym forum nie znalazłem odpowiedzi jak poprawnie napisać komponent pod joomla 1.0.15 (chociaż tam jest pytanie o wersje 1.5 w której chyba różni się pisanie komponentów)