Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z creative T6100
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
ddamianekk16
Jestem tu nowy więc przedewszystkim Witam wszystkich.

Więc tak kupiłem sobie głosniki Creative T6100 mam zintegrowaną karte dzwiękową realtek i jest problem ponieważ gdy włączam filmiki na you tube lub jakąś muzyke na you tube to niegrają mi dwie satelitki a sub bufer i pozostałe głosniki grają
ale gdy wączam cokolwiek już na kompie to graja wszystkie głośniki i jest przestrzenny dzwięk tak jak powinno być.
Więc moje pytanie czemu niegrają wszystkie gdy słucham coś na necie.
kwiateusz
przejrzec kilka tematow nizej to sie nei chcialo? Temat: Goniki Creative T6100 51
ddamianekk16
czytałem ten temat no i co questionmark.gif i NIC wielkie NIC mam wszystko ustawione jak być powinno i niegra mi na you tube i innych stronkach typu wrzuta a pozatym mi niegrają dwa a tamtym temacie koleś pisze ze jemu grają tylko dwa.
sztosz
A czy pliki Audio lub Video które mają na 100% dźwięk 5.1 grają Ci we wszystkich głośnikach?
ddamianekk16
tak we wszystkich ale wszystko co podlega tak jagby pod internet czyli gadu gadu wrzuta i inne takie tam to graja tylko na 3 głosnikach + subbufer
sztosz
No więc wszystko działa jak trzeba. Mając dźwięk stereo, czyli dwa kanały nie możesz ich puścić w czterech kanałach bez zmiksowania ich najpierw.
ddamianekk16
czyli co mam zrobić zeby działały mi wszystkie głosniki gdy słucham muzyki na youtube questionmark.gif
sztosz
Jakiś softwareowy mikser musisz zainstalować albo skonfigurować. Dobrze ustaw głośniki: http://img218.imageshack.us/img218/3807/realteksoundiu5.png wyłącz . Matrix mode czy jak to się tam nazywa w panelu sterowania karty dźwiękowej. Podobno też działa instalowanie starszych sterowników takich jak np. wersja r1.50

Ale ludziska... ja nigdy nie miałem głośników 5.1 po 10 minutach szukania w google znalazłem kilka rozwiązań gorszych lub lepszych. Google nie boli!
Fifi209
Po prostu zainwestuj w kartę dźwiękową. Ja mam Sound Blaster X-Fi Extreme Audio razem z tymi głośnikami i naprawdę nigdy nie było problemów, czy to na xp czy na viście wszystko działa wyśmienicie.

Na jakiś zintegrowanych to sobie mantę możesz podłączyć a nie porządny sprzęt creative. winksmiley.jpg
l0ud
Nie widzę specjalnego powodu do kupowania oddzielnej karty dźwiękowej - te realteki dla przeciętnego użytkownika grają wystarczająco dobrze. A u mnie problem identyczny rozwiązało - w Windows 7 i domyślnych sterownikach zainstalowanych przez system - zaznaczenie opcji Speaker Fill w ustawieniach dźwięku->głośników. W Viście jest pewnie tak samo, zaś w XP to pewnie kwestia zaznaczenia jakiegoś pola w sterownikach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.