Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [sklep]urządzenia pakujące
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
BlackVolf
Witam!

Potrzebuję pomocy fachowców w ocenie sklepu od strony technicznej (pomijając wygląd). Sprawa wygląda tak: 

Jestem pracownikiem firmy dla której ten sklep został zbudowany. Z początku miało to być coś na wzór (stylistyka i funkcjonalnosc podobnie jak tu: www.marketmedia.pl [ nie rip winksmiley.jpg ] ). Pomijając wygląd naszego sklepu bo to kompletna pomyłka chciałbym uzyskać informacje jak to wygląda od strony technicznej.

Sklep miałbyć profesionalny i niestety wydaje mi się ze nie jest a koszt jego budowy to około 8tys zł.

Prosze o pomoc w ocenie:

http://euroas.serviceit.drl.pl/frontend_staging.php

Jeśli potrzebne są jakieś dodatkowe informacje czy fragment kodu to proszę pisać a zamieszcze co potrzeba.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Pozdrawiam

PS. wczesniej pomylilem link i dlatego przenosiło na allegro za co przepraszam smile.gif. Thx for nospor za odblokowanie.

f1xer
a dlaczego link prowadzi do aukcji na allegro?
nospor
spam i tyle

edit: otwieram. czekam na uzupelnienie tresci
BlackVolf
Jeśli mozna prosić o szybką pomoc byłbym wdzięczny gdyż zależy mi naczasie.

thx

artur_dziocha
zmień odnośnik bo ktoś Ci może zrobić kuku
phpion
Sam skrypt jest niezły i wnioskując po zapytaniach kierowanych do bazy ma jakieś tam wsparcie do danych statystycznych. Wykonanie na Symfony również powinno (teoretycznie) świadczyć na jego korzyść. To, że całość wygląda jak jeden badziew to wina tylko i wyłącznie grafiki. Wystarczy ją zmienić na coś sympatyczniejszego i będzie o niebo lepiej.
f1xer
Tak zdecydowanie wykorzystanie Symfony dobrze świadczy o tym sklepie, przynajmniej nie jest to kolejny badziew z serii SUPER SKLEP do dostania na aukcji. Alej 8k za ten sklep to chyba troszkę za dużo zwłaszcza jeżeli ta "grafika" jest w komplecie smile.gif
l0ud
Samo użycie symfony to atrybut, niekoniecznie zaleta. Bez wglądu na kod nie da się stwierdzić jak solidnie jest to zrobione.
Tak czy siak mi by było ciężko budować cały sklep przy takiej grafice smile.gif Przecież tutaj się chyba nic nie trzyma tongue.gif
dr_bonzo
Grafika okropna, wielkosci fontow sa skopane - to co wazne jest czesto mniejsze od mniej waznych tekstow. W dodatkowo odrzuca.

Interfejs kiepski:
- szukarka, nie znika defaultowy tekst onfocus, w dodatku nie dziala w ogole
- niewidoczne linki typu "zaloguj sie"
- koszyk i accordeon - nie da sie obejrzec wszystkich "dzialow" na raz (produktow + transportu + platnosci)
- zeby zalozyc konto przy skladaniu zamowienia musze przejsc: koszyk -> logowanie -> rejestracja, zamiast od razu do rejestracji, albo do wpisania danych na stronie koszyka itp.
AxZx
zamiast kupione raczej dałbym dodano do koszyka czy coś w tym stylu. przecież samo kliknięcie linka kupuj nie świadczy o tym, że towar został kupiony;)

a można wiedzieć czy ten dodatek do tłumaczeń to jest jakieś autorskie rozwiązanie czy gotowy plugin?
BlackVolf
Cytat(AxZx @ 20.08.2009, 23:38:08 ) *
a można wiedzieć czy ten dodatek do tłumaczeń to jest jakieś autorskie rozwiązanie czy gotowy plugin?

Szczeże mówiąc nie wiem cały sklep ma być autorski więc wnioskuję że dodatek również.

@all

Dzięki za sugestie i podpowiedzi odnośnie sklepu.

Mam jeszcze jedno pytanie jaki byłby przybliżony koszt stworzenia szaty graficznej z wycięciem i wstawieniem do sklepu ( bez headera we flashu oraz loga - ten zrobie sam ).

dr_bonzo
Od kilkuset do kilku tys zl (w 10tki tys zl tez dalo by sie wejsc) - zalezy to od 1000ca parametrow.
BlackVolf
Cytat(dr_bonzo @ 21.08.2009, 13:02:36 ) *
Od kilkuset do kilku tys zl (w 10tki tys zl tez dalo by sie wejsc) - zalezy to od 1000ca parametrow.

hmm niewiele mi to pomoglo ... to że można od 100 do 10000 zł to nie trudno sie domyśleć tongue.gif

Mniej więcej interesował by mnie taki styl: www.marketmedia.pl (wzór), inna kolorystyka (niebieski) bez banerów reklamowych (tylko miejsce na nie maxymalnie 3 wraz z mapa dojazdu). Oczywiśnie nie chodzi o skopiowanie tylko coś na wzór podanej strony.

górny header z miejscem na logo kontaktem i koszykiem po prawej

miejsce na baner ( gotowy)

menu z wyszukiwarką

lista kategori ze zdjęciem podkategoriami w podobnych ramkach jak na stronie która podałem wyzej

lista bestseler

losowe produkty

mapka dojazdu i 2 banery (we własnym zakresie)

newsleter i footer

wygląd koszyka i procedury zamówienia logowania i rejestracji

Prosty estetyczny przejżysty interfejs strony smile.gif

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.