Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Cultivating of freak Wychoduj swojego potworka
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
boosik01
Cultivating of freak

Wychoduj swojego potworka

LINK: http://street-rally.ugu.pl (Hosting będzie zmieniany)
Chciałbym wam zaprezentować gre na przeróbce RACE. Jest to chyba jedna i jedyna taka gra na tym silniku ; ))

Kilka słów o grze:

W grze wcielamy się w hodowce potworka którego można trenować oraz któremu można kupić ekwipunek. Oczywiście potworkiem możemy walczyć z różną zwierzyną a dzięki temu okoliczni mieszkańcy dadzą nam troche złota. Obecnie w grze mamy jakieś 10 potworków do wyboru oraz ponad 20 zwierzyn do pokonania. W grze możemy zdobyć tagże PKT Honoru które są zdobywane na arenie lecz arena jest dostępna od 50 tys. EXPA. No to tak zgrubsza o grze )

Gre miałem wydać z miesiąc później lecz nacisk nie których graczy oraz to że dziennie siedziałem ok. 7h nad grą postanowiłem ją wydąć. Oczywiście w grze nie wszytskie opcje jeszcze działają... M.in. trzeba dopracować arene, gildie, depozyt, lotek oraz prace (już niedługo te rzeczy będą ; )) ) W grze pojawią się niedługo zupełne nowości: Król oraz Jaskinia Ciemności. O jaskini nic nie powiem bo to jest tajemnica ; )) A król to chyba wiadomo 100% expa itp ; ))

Nie mam już siły wymieniać co zmieniłem ale obiecuje że jest troche tego...

P.S Prosze mi nie pisać tego typu rzeczy:

Do dupy ta gra, po co to, bez sensu, kolejna beznadziejna przeróbka itp. jeśli chcecie mnie krytykować to piszcie odrazu co wam sie nie podoba.

Dziękuje pozdrawiam.
l0ud
Nagłówki zaczęte z małej litery nie robią dobrego wrażenia. Podobnie literówka: Strana główna - przecież to widać od razu. Pierwsze 2 kliknięcia - tutorial i regulamin - error 404. Kod w istotnych częściach nie ma nic wspólnego z XHTMLem - używanie tagów typu <center>, uszkodzone znaczniki <br>

Bez konta testowego chyba nikomu się nie zechce sprawdzić czegoś więcej. winksmiley.jpg
boosik01
Hmm.. ty jako programista patrzysz pod tym kątem ;d Inni nie... a z tymi literówkami to jest tak:

W edytorze PSpad nie chą mi wchodzić ł,ś itp i to dlatego...
blooregard
Przy rejestracji jako mail podałem 'aaa' i przeszło.

Komunikat po rejestracji - bez komentarza

Po zalogowaniu się: razem z tekstem na górze (marquee) wjeżdża CAŁA strona z prawej, przejeżdża przez ekran i znika z lewej.Zero mozliwości czegokolwiek. Żaden link nie działa.

Layout, czcionki, kolory - bez komentarza

Przy ponownej rejestracji na ten sam nick zalogowało mnie.

Cytat
W grze wcielamy się w hodowce potworka którego można trenować oraz któremu można kupić ekwipunek. Oczywiście potworkiem możemy walczyć z różną zwierzyną a dzięki temu okoliczni mieszkańcy dadzą nam troche złota. Obecnie w grze mamy jakieś 10 potworków do wyboru oraz ponad 20 zwierzyn do pokonania.

Niestety, nie miałem przyjemnosci z w/w powodów nawet zacząć gry, więc nie będe sie wypowiadał na ten temat.

Cytat
Nie mam już siły wymieniać co zmieniłem ale obiecuje że jest troche tego...

Muszę Ci uwierzyć na słowo, bo nie miałem jak się o tych wszystkich zmianach dowiedzieć.

Cytat
P.S Prosze mi nie pisać tego typu rzeczy:

Do dupy ta gra, po co to, bez sensu, kolejna beznadziejna przeróbka itp. jeśli chcecie mnie krytykować to piszcie odrazu co wam sie nie podoba.

Wszystko mi się nie podoba.

Cytat
Hmm.. ty jako programista patrzysz pod tym kątem ;d Inni nie... a z tymi literówkami to jest tak:

W edytorze PSpad nie chą mi wchodzić ł,ś itp i to dlatego...

To nie mogłeś w innym edytorze tego pisać? Mało jest do wyboru?
Słyszałeś o Eclipse albo NetBeans?
A poza tym, to pod jakim kątem niby ktoś ma patrzeć na to dzieło? Pomijając fakt, że pod każdym kątem jest to dno.

boosik01
NIe wiem skąd to tu się wzieło...

Bo to jest nie potrzebny plik...

A tak po za tym wszystko działa, lecz w mozilli.
nospor
Cytat
A tak po za tym wszystko działa, lecz w mozilli
hehe, dobre smile.gif
boosik01
Ten napis latający usune ;pp

Gra była robiona pod mozille... więc w innych przeglądarkach może nie działać.
Shadowsword
Mozilla strasznie olewa standardy (sam się o tym przekonałem ostatnio - layout pod ff i operą wyglądał super, a pod chromem, safari i ie wszystko się rozwaliło i trzeba było robić wszystko od nowa)

U mnie z kolei nie działa ani rejestracja, ani tutorial.
l0ud
Cytat
Mozilla strasznie olewa standardy

Raczej pozwala na zbyt dużo, bo w końcu musieli coś zrobić, aby strony zrobione dla IE się wyświetlały. A minimalne różnice niestety, występują wszędzie :/
Rookie
Nie chcę bezpodstawnie oskarżać,
ale wydaje mi się, że ta strona mogła zostać specjalnie tak napisana.
wrejestracji podałem:
login: admin
hasło: admin
powtórz hasło: admin123
email: admin
Przeszło bezproblemów,
wyświetlił się komunikat, że mogę się zalogować.
Albo boosik01 nie potrafi zrobić zabezpieczeń odpowiednich, albo specjalnie tak przygotował ten skrypt, ponieważ po podaniu login: admin i hasło: admin, podczas logowania, zostałem przeniesiony na stronę www.siteadvisor.com, i moim oczom pokazał się komunikat:
" ugu.pl może próbować ukraść informacje użytkownika.

Dlaczego nastąpiło przekierowanie na tę stronę? Ta witryna może próbować nakłonić użytkownika do podania informacji finansowych lub osobistych. To poważne zagrożenie bezpieczeństwa, które może spowodować kradzież tożsamości, straty finansowe lub ujawnienie informacji osobistych w inny sposób. "
Zostałem na tą stronę przekierowany dzięki pluginowi do firefoxa "McAfee SiteAdvisor", co może świadczyć o tym, iż ten kod został przygotowany do kradzieży informacji z komputerów uzytkowników. Nikogo nie oskarżam lecz ostrzegam.
Np ja na tej stronie więcej się nie pojawię.
Pozdrawiam.
l0ud
Cytat
Zostałem na tą stronę przekierowany dzięki pluginowi do firefoxa "McAfee SiteAdvisor", co może świadczyć o tym, iż ten kod został przygotowany do kradzieży informacji z komputerów uzytkowników. Nikogo nie oskarżam lecz ostrzegam.

Może też świadczyć (i prawdopodobnie to robi) o niedoskonałości narzędzia "McAfee SiteAdvisor", które wywołuje fałszywe alarmy tongue.gif W tym przypadku pewnie nastąpił on z powodu odziedziczenia informacji o bezpieczeństwie street-rally.ugu.pl z domeny nadrzędnej ugu.pl . ugu.pl to darmowy, średnio wiarygodny hosting i prawdopodobnie powstało tam sporo syfu, który na różnych subdomenach powoduje szkody (a po nich dziedziczy też ugu.pl). Widać to chociażby na stronie narzędzia WOT, które działa chyba podobnie smile.gif
http://www.mywot.com/pl/scorecard/street-rally.ugu.pl

Ogólnie - cały hosting i strony na mi są oznaczone jako 'średnio bezpieczne'... A wina autora jest taka, że nie zainwestował w normalny hosting (ale kto się dziwi? tongue.gif)
Rookie
Może masz rację smile.gif
Ale jeden z lepszych darmowych hostingów jest na osemka.pl i prv.pl
boosik01
Nowy adres gry:

http://cooffreak.pl
jinks
Tutorial leży; to sam regulamin; 'strana' główna? smile.gif
boosik01
Tutorial jest już gotowy i regulamin też ;] Jutro wrzuce na serwa bo dziś nie mam żadnego programu by wrzucić na serw pliki.
Zyx
Jak zamierzasz wydawać grę, to myślę, że dobrym pomysłem byłoby lekkie poduczenie się ortografii i interpunkcji. Ja bym osobiście czuł się trochę obrażony, gdyby jakaś gra notorycznie raczyła mnie kompletnym brakiem dużych liter, przecinków, polskich znaków i kwiatkami w stylu "odemnie". Polecam w szczególności sprawdzenie, jak piszemy słowo "hodować"...
Heptan
Oprócz tego co napisali inni (zwłaszcza to o poprawnej pisowni):

1) Link "Księga Króla(?!) (Rejestracja)" naprawdę nie zachęca i dodatkowo dezorientuje użytkownika. Jaka Księga Króla? Napisz normalnie Rejestracja.

2) Pół strony zapełnione toplistami nie budzi zaufania do strony i nie wygląda zbyt profesjonalnie.

3) Sama grafika spoko, podoba mi się.

4) Logowanie: cokolwiek bym nie wpisał przekierowuje mnie na stronę główną. Żadnych informacji gdzie popełniłem błąd, których pól nie wypełniłem etc.

5) Jeśli nie masz na razie z nikim nie współpracujesz to lepiej usuń ten wielki napis "Partnerzy". No bo teraz taki użytkownik patrzy i myśli: "Nikt nie chce się z nimi zadawać. Musi być jakiś powód. Lepiej już stąd pójdę..." rolleyes.gif
nmts
Wszędzie można używać html'a. Mój login to <i>huhu</i>. A w karczmie widziałem iframe. : ) Próbowałem sql injection'a ale coś mi nie wychodziło. : )
bartek6949
na jakim hostingu postawiłes ta gre .chodzi o ten drugi
boosik01
Nie stety gra znów zmieniła serw nowy adres: http://freak.2ap.pl

Wraz z przerwą w grze doszło kilka nowości:

1.) + bank
2.) + praca
3.) + losowanie
4.) + regulamin
5.) + dopracowane profile oraz karczma
6.) + ekwipunek (narazie tylko obrona)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.