djbarca
2.09.2009, 20:36:28
mam problem .. nieoczekiwanie zawiesił mi sie komputer.. musiałem zrestartować.. po uruchomieniu w pliku nad którym długo pracowałem były tylko kwadraciki.. plik nadal ma tyle samo KB.. istnieje jakaś nadzieja żeby to odzyskać? :/
Zacznijmy od pewnej rzeczy: jaki system operacyjny, jaki system plików?
djbarca
2.09.2009, 20:43:41
Windows xp .. pracowalem na Notepad++ zrestartowalem komputer.. uruchamiam str. blad.. spogladam do pliku a tam w zaleznosci czym uruchamiam ..albo kwadraty. albo spacje...
Jaki SYSTEM PLIKÓW? NTFS? FAT?
Spróbuj użyć chkdsk na tej partycji, ale istnieje - moim zdaniem - małe prawdopodobieństwo odzyskania pliku. Najpierw wykonaj jednak chkdsk, wtedy będzie można coś więcej na ten temat powiedzieć.
djbarca
2.09.2009, 20:53:37
system plikow NTFS.. wykonalem to skanowanie ale nic ;/ pewnie bede musial zaczac od nowa :/
Spróbuj przejechać jakimiś programami do odzyskiwania plików. Ktoś miał taki sam przypadek i odzyskał większość. Ja właściwie też miałem podobnie, ale na szczęście edytor przy którym pracowałem akurat zrobił backup
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.