Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www]Wyszukiwarka koncertów
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
pgolob
Witam
.
Dawno mnie nie było na tym forum smile.gif A skoro jestem to chciałbym Wam przedstawić moje najmłodsze dziecko, serwis koncertyyy.pl. Portal zawiera informacje o nadchodzących wydarzeniach muzycznych w Polsce. Koncerty wyszukiwać można wpisując w wyszukiwarce nazwę wykonawcy lub miejscowość gdzie ma się odbyć impreza. Można skorzystać również z tagów z najpopularniejszymi wykonawcami.

Zapraszam i czekam na oceny.
bim2
Orginalniejszej nazwy nie było?
pgolob
Cytat(bim2 @ 29.09.2009, 19:40:14 ) *
Orginalniejszej nazwy nie było?

nie smile.gif
Shadowsword
Nudnawy layout, w oklepanych kolorach. Menu zupełnie do poprawki (nie może się robić białe po najechaniu). Poza tym ikonka "bilet" brzydka, ogólnie strona biała, a dużo napisów, więc straszny syf jak się wejdzie.

Po zastanowieniu uważam, że cały layout, razem z przyciskami i menu do wymiany. Ewentualnie logo może zostać.

Cytat

No nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
pgolob
Cytat(Shadowsword @ 29.09.2009, 21:24:00 ) *
Nudnawy layout, w oklepanych kolorach. Menu zupełnie do poprawki (nie może się robić białe po najechaniu). Poza tym ikonka "bilet" brzydka, ogólnie strona biała, a dużo napisów, więc straszny syf jak się wejdzie.

Po zastanowieniu uważam, że cały layout, razem z przyciskami i menu do wymiany. Ewentualnie logo może zostać.

No nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Menu już nie robi się białe po najechaniu smile.gif Pomyślę nad pozostałymi poprawkami. Co do Kotoko smile.gif - aktualnie koncertuje tylko w Japonii a ja głównie skupiam się na koncertach w Polsce winksmiley.jpg
Dzięki za opinie
Pozdrawiam
flashdev
Cytat(pgolob @ 29.09.2009, 20:21:25 ) *
nie smile.gif

A jednyna słuszna domena (koncerty.pl) leży na parkingu i czeka aż ktos ja kupi smile.gif
Zakup i zagospodarowanie tej domeny byłoby niewątpliwie dużo lepszą inwestycją niż budowa serwisu na typowej ninjy (bezwartosciowej domenie).
pgolob
Cytat(flashdev @ 29.09.2009, 22:45:25 ) *
A jednyna słuszna domena (koncerty.pl) leży na parkingu i czeka aż ktos ja kupi smile.gif
Zakup i zagospodarowanie tej domeny byłoby niewątpliwie dużo lepszą inwestycją niż budowa serwisu na typowej ninjy (bezwartosciowej domenie).

To powiedz mistrzu jeszcze jak to zrobić winksmiley.jpg. Z tego co widzę domena czerpie korzyści z ruchu, ale nie jest na sprzedaż. Chyba, że się mylę to mnie popraw.
bim2
Już ładniejsze ekoncerty.pl smile.gif
piotrooo89
wyszukiwarka to jest tragedia... trzeba podawać dokładną nazwę zespołu co więcej trzeba podawać ją cała... bardzo bardzo mało funkcjonalne. zrób albo jakiegoś auto-suggesta, popraw silnik wyszukiwań, bo można przysłowiowej ku****y dostać.
pgolob
Cytat(piotrooo89 @ 30.09.2009, 08:46:14 ) *
wyszukiwarka to jest tragedia... trzeba podawać dokładną nazwę zespołu co więcej trzeba podawać ją cała... bardzo bardzo mało funkcjonalne. zrób albo jakiegoś auto-suggesta, popraw silnik wyszukiwań, bo można przysłowiowej ku****y dostać.

Chyba coś źle sprawdzałeś. Nie trzeba podawać całej nazwy zespołu. Np: "Big Fat Mama" - zadział jak wpiszesz "big" lub "mama" lub "big fat". Wiadomo, że nie za działa gdy wpiszesz np "bik" winksmiley.jpg
gszesiek
pozwól, że nie będę chwalił, a napiszę tylko co mi się nie podoba (bardziej Ci się przyda winksmiley.jpg)
- czcionka KONCERTYYY!PL i jej kolor
- za duży kalendarz
- reklamy zasłaniają mi menu
- brak na stronie czegoś co przyciąga uwagę, żeby zostać dłużej (jedyne co się wyróżnia to reklama znaków zodiaku)

pozdrawiam
Shadowsword
Cytat
Menu już nie robi się białe po najechaniu

Nowe menu jest 100x lepsze. Fajnie by było gdyby jednak było więcej "akcji" po najechaniu na nie.

Cytat
- za duży kalendarz

Imo szerokość i wysokość dobra, ale zbyt dużo pustych przestrzeni. Powinien mieć większe czcionki i ciekawszy design.

Cytat
- brak na stronie czegoś co przyciąga uwagę, żeby zostać dłużej (jedyne co się wyróżnia to reklama znaków zodiaku)

Prawda - jak na razie za dużo reklam. Poza tym treści powinny być przystępniej przedstawione (znowu layout poprawić trzeba biggrin.gif).

Poczytaj troszkę o layoutach WEB 2.0.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.