Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: licencja XP Pro
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
KCG
Witam,
niedawno kupiłem laptopa, używanego. Na spodzie jest naklejka/hologram XP Home Edition, a miałem dostać XP Pro razem z płytą. Sprzedawca dosłał mi płytę (nową), chyba OEM, bo w folii była tylko krótka instrukcja i płytka XP Pro SP1 Dell. Z tym, że nie ma hologramu, sprzedawca powiedział, że może zostać stary. Że może zostać to ja wiem, ale czy sama płyta daje mi 100% legalny system?
Na tej instrukcji/gazetce jest napisane 'Etykieta Certyfikatu Autentyczności została zdjęta przez producenta komputera PC i powinna być umieszczona na Twoim komputerze.'
Aha no i na płytce jest nalepka Made in Ireland, a gazetka jest po polsku. Wszystko było zapakowane, jakby fabrycznie, w folii.

pzdr i liczę na szybką pomoc, bo chciałbym szybko zakończyć temat smile.gif
scanner
Naklejka XP Home nie upoważnia Cię do używania XP Pro.
KCG
Czyli sama płyta nic mi nie daje??
kwiateusz
i do tego dellowe czyli mozna uzywac tylko z PC della, jak widzialem to polowa tego co jest na allegro to jest sprzedawana niezgodnie z licencją...
KCG
To akurat okej, bo mam dell'a smile.gif Tylko nie mam tego nieszczęsnego hologramu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.