Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kupno Notebook
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
enemyofarcha
Witam, ponieważ rozglądam się za notebookiem do 2.000. Mam mały problem, a głównie to chciałbym się dowiedzieć jakie są opinie o firmie ASUS..
Mam w tej chwili na oku Asus - K51AC-SX039, czy byłby to dobry wybór?

Proszę Was o skromną pomoc...
marcio
Nie jestem zorientowany jesli chodzi o ceny notebookow w polsce ale jak juz cos szukasz to szukaj z dual core'm w tej cenie napewno znajdziesz.
vokiel
Był czas, że w rozsądnej cenie nie kupiłbym niczego poza asusem. Ostatnio ciut się popsuli jeśli chodzi o wykonanie obudowy, więcej plastiku, słabsza jakość, jakieś to wszystko takie mniej stabilne, pewne. Co prawda większość poszła w tym kierunku, ale to nikogo nie usprawiedliwia.

Poza tym raczej nie miałem nigdy z nimi kłopotów. Mam 2, jeden z serii A6, drugi M51. Wszystko ładnie działa, bez problemów.
Z notebookami to jest tak: procesor, pamięć, dysk, grafika, wifi, bluetooth, czytnik kart, cd etc jest zewnętrznych producentów. Dający swoje logo "producent" laptopa daje je praktycznie na obudowę, matrycę, płytę główną, klawiaturę (chociaż tej nie jestem pewien wszystkich tych elementów). Asus swego czasu był jednym z lepszych producentów płyt głównych, zatem można sądzić, że ta podstawa w przypadku laptopa też będzie dobrze zrobiona.
blooregard
Cytat
matrycę

Też od zewnętrznych dostawców. smile.gif
marcio
relacja cena <-> jakosc <-> wydajnosc to oplaca sie asus,acer
erix
A chcesz dostać w ucho za nabijanie postów? Jeszcze jedna tego typu wypowiedź i dostaniesz ostrzeżenie.
Daiquiri
Uważam, że na dzień dzisiejszy nie powinniśmy się przywiązywać do marki tylko do modelu. Może Asus K50AB? Lub taki Inspiron z mniejszym dyskiem i dual corem lub jak Ci nie przeszkadza niebieski kolor to Inspirion z dyskiem większym od poprzednika. Tyle, że na chipsecie graficznym od Inspirionów się nie pogra raczej party.gif .

@Vokiel
Kod
Asus swego czasu był jednym z lepszych producentów  płyt głównych, zatem można sądzić, że ta podstawa w przypadku laptopa też  będzie dobrze zrobiona.
Moim zdaniem już nie (aczkolwiek zgadzam się, że był). Taka drobna dygresja.

erix
Cytat
Nie wprowadzajcie innych w blad! Od tego zacznijmy!

A dla mnie np. wszystko Intela to kpina. I co? Pewnie mnie ktoś zmiesza z błotem, bo dlaczego?

Dyskutujesz, to używaj argumentów. Dla mnie Twoja poprzednia wypowiedź, to co najmniej kpina.
Lucjano
Ile ma mieć cali? Jeżeli to jakiegoś Asusa. Choć tego HP też możesz wziąć pod uwagę
ASUS PRO5DIJ-SX221 15,6" T3000
ASUS K50IN-SX059 15,6" T4200
HP HP550 FS345AA T5270
thomson89
To ja się podłączę pod temat. Na co należy zwracać uwagę, przy wyborze laptopów? Chciałbym kupić 17", opłaca się w tej chwili?
bioevo
Lepiej przeczekać okres świąteczny, mniej więcej do połowy stycznia, żeby ceny spadły, a może nawet trafią się jakieś ciekawe promocje poświąteczne.
Wykrywacz
Co sądzicie? Ja bardziej pozytywnie odnoszę się do N90, bo ma większy ekran i 2k mniej pln, ale to akurat jest drugorzędna sprawa.

http://www.vobis.pl/oferta/notebooki/tft_1...700_4gb_64.aspx
http://www.vobis.pl/oferta/notebooki/tft_1...20q_16_4gb.aspx
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.