A więc do dzieła.
Skrypt: RSS Site Agregator
Demo: www.rss4u.pl
Opis:
Skrypt jest czytnikiem RSS, w domyśle ma także generować treść z ATOM. Działa prosto, pobiera informacje z wprowadzonych kanałów RSS i zamieszcza na stronie. Całość jest buforowana (tj. zapisywana do plików tymczasowych i przetwarzana przez skrypt) w celu zmniejszenia obciążeń bazodanowych w przyszłości gdy tej treści będzie dużo.
Całość posiada własny mechanizm generowania sitemap.xml i "auto pingowanie" do:
1. Google
2. Bing
3. Yahoo
4. ASK
Ponad to postawiłem na "ładne linki" dzieki czemu w ich adresach NIE MA LICZB które to określają żądany rekord z bazy.
Starałem się stworzyć całość tak jak to Google przykazało, czyli title i reszta rzeczy tak jak w podręczniku. Gdzieniegdzie jeszcze nie dopracowałem tego zagadnienia.
Całość jest napisana we własnym frameworku + SMARTY + PEAR + gotowe elementy JS & gotowa skórka CSS
Kod jest rozłożony tak by każdy mógł w nim pogrzebać i poprzerabiać do własnych potrzeb.
Warstwy kodu PHP, HTML i SQL (o czym pisałem na forum) są rozłożone tak by można łatwo dokonywać modyfikacji.
Póki udostępnię publice proszę o subiektywną ocenę - najlepiej pozytywną, ale negatywna to naturalna rzecz więc czekam na baty...
Tym razem nie będę się wydurniał z księgami gości