nie wnikam sprawe, ale tak ogolnie rzuce jelsi chodzi o moderowanie:
ja popieram moderatorow i uwazam ze i tak jest za lagodnie... wyrozumialosc? o pytania 'nie dziala mi (zgadnijcie co mam za problem bo nie chce mi sie pisac co gdzie i jak)'? o pytania na ktore odpowiedz jest w spisie funkcji w manualu? o pytania nie poruszajace zadnego zagadnienia tylko bedace prosba o gotowy wynik np. 'jak zrobic panel do dodawania newsow'?
od dawna to forum czytam i z tego forum wiele wynioslem.. i jeszcze pare miesiecy temu zagladalem tu kilka razy dziennie, ale ostatnio boje sie zagladac w tematy, bo wiekszosc poruszanych zagadnien to pytania rtfm albo takie co wystarczy wpisac do wyszukwarki tego forum i sie dostanie 6 wynikow..
moderuje inne forum i nie uwazam zeby z kazdego kroku trzeba sie bylo tlumaczyc.. decyzja nalezy do adminow czy to jest forum skupiajace ludzi co chca sie angazowac w temat, czy entuzjastow co postawili pierwsza w zyciu strone i 'chca napisac skrypcik' ale nie wiedza jak..
moderatorzy sa po to by utrzymywac poziom dyskusji czyli pomagac ludziom zaangazowanym w temat profilu forum, a nie glaskac 'tych, ktorym sie nie chce', albo 'nie maja czasu'..
Cytat
siedzac na kompie udostepnionym przez kogos i grzebanie na wyszukiwarce pochlania mase czasu. Zawsze staram sie przegladac posty. Wpisujac jakas fraze pojawia sie min ok 60 odpowiedzi wszystkie przeczytac zajmuje ok 2h czasu jesli jest jeszcze jakis podany kod. Co strasznie spowalnia jakas prace. [...] czas to pieniadz jak sie mowi
ja tez nie mam czasu, a musze go tracic na czytanie bzdur zanim znajde sensowna informacje..