Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: moderatorzy
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
miszqa
Ogolnie to mam do was zal za brak odpowiedzi i moderowanie pytan bez udzielenia informacji na temat nurtujacego problemu

ps. bzikos masz wiadomosc prywatna
rzs... wydaje sie ze jestes dobry w te klocki ale jeszcze nie uzyskalem od ciebie konkretnej odpowiedzi tylko chamskie teksty typu to juz bylo, a jesli bylo to podaj linka, poza tym sa inni ludzie ktorzy wspolpracuja

ps1. na flashzonie jednak jest wieksza kultura jak tu i wieksza wyrozumialosc moderatorow wiec moze zacznijcie zagladac tam i brac przyklad questionmark.gif?

pozdrawiam
BzikOS
Wszelkie opinie na temat forum proszę zgłaszać na forum opinie.

Blokuję. Zostawię, aby nie było, że coś zatajam...
Odpowiedź masz na PW.
spenalzo
Cytat
ps1. na flashzonie jednak jest wieksza kultura jak tu i wieksza wyrozumialosc moderatorow wiec moze zacznijcie zagladac tam i brac przyklad questionmark.gif?

ps1. to moze sie tam przeniesiesz, jak ci coś nie odpowiada?
rzseattle
Odblokowuje i przenosze. Bzik chyba nie bedzie mial za zle.

@miszqa

Troche mnie zdziwil twoj post. Napisales ze chamsko odpowiadam na niektore pytania. Chcialbym abys zacytwal jednego z moich "chamskich" postow. Jakos nie wydaje mi sie zebys cos znalazl. Zawsze staram sie odpowiadac w sposob ktory umozliwi rozwiazanie danego problemu. Inna sprawa jest to czy ktos sprobowal znalesc samemu odpowiedz i sobie nie poradzil, czy ktos walna pytanie bo mu sie nie chcialo nic robic. Mysle ze nie musze komentowac tego ze inaczej sie reaguje w tych dwoch rozych przypadkach.

Co do zamykania tematow z odpowiedzia "to juz bylo" to jestesmy tu od pilowania porzadku a nie do grzebania na forum i podsuwania ludzia wszystkiego pod nos. Jesli mowie ze cos bylo na forum to znaczy ze przewinelo sie w niedlugim czasie nawet kilka podobnych tematow i trzeba byc slepym zeby nie znalezc, jesli jest inaczej to zawsze staram sie podac slowo kluczowe lub link.

Czesto bywa ze ciezko sie wyrobic z moderacja (przejzeniem tematow) poniewaz userzy zadko uzywaja przycisku "Zglos do zmoderowania". Jesli widzimy znajemy temat to piszemy poszukaj i blokujemy poniewaz czemu niby mamy poswiecac swoj czas kiedy user rownie dobrze moze wpisac w wyszukiwarke slowo kluczowe i przejzec kilka tematow. Jesli zaszlo jakies nieporozumienie to zawsze jest pw i jeszcze nie slyszalem o przypadku aby ktos piszac normalna wiadomosc do moderatora otrzymal zrypke (lub jakas inna glupote).

Podsumowywujac - raczej nie uwazam zebym kiedykolwiek odpowiedzial chamsko na normalny post. A na to ze masz zal za zamykanie tematow i odsylanie do wyszukiwarki lub do manuala nestety nic nie poradze.

Update: A jesli twoja wypowiedz jest komentarzem np do tego http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=13149 posta to ja wymiekam.
Yacho
no ja sie nie zgodze - jak dla mnie php.pl jest bardzo przyjaznym i fajnym miejcem snitch.gif nauczylem sie tu bardzo duzo - inna rzecz ze trzeba umiec zadawac pytania tongue.gif
miszqa
sorka za takiego drastycznego posta ale siedzac na kompie udostepnionym przez kogos i grzebanie na wyszukiwarce pochlania mase czasu. Zawsze staram sie przegladac posty. Wpisujac jakas fraze pojawia sie min ok 60 odpowiedzi wszystkie przeczytac zajmuje ok 2h czasu jesli jest jeszcze jakis podany kod. Co strasznie spowalnia jakas prace. A ktos kto moze znac odpowiedniego posta moze podac przeciez linka a nie stwierdzac to juz bylo poszukaj sobie, albo ze uwaza sie ze komus nie chce sie czegos pisac. Ja nie wychodze z takiej koncepcji ze ktos cos zrobi za mnie ale czasami nie wiem jak cos z czyms skleic wiec o to pozniej pytam. Nikt przeciez nie urodzil sie geniuszem i nie od razu wszystko musi wiedziec. Wychodze rowniez z zalozenia ty pomogles mi ja pomoge komus innemu i tak dalej. Jesli urazilem moderatorow sorka ale czas to pieniadz jak sie mowi.
Druga sprawa jest to ze zadko ludzie zagladaja do starszych postow gdyz czesto uwazaja je za zamkniete dlatego czasem warto albo odswierzyc albo napisac nowego. Posty pisane po 3 strony staja sie czasami zbyt monotonne i ktos kto chcial pomoc opuszcza go i daje sobie przyslowiowego "siana".
Wiec nie denerwujcie sie.
Pozdrowionka
itsme
nie denerwujemy się tylko lubimy konstruktywne i poparte faktami argumenty. W Twoim przypadku nic takiego nie nastąpiło.
Ale dziękuję za zwrócenie uwagi na pewne niedogodności.

Prawda jest taka, że jeżeli opiekun lub moderator odpowiada że temat był juz poruszany to mówi prawdę. Prawdą jest również iż zna odpowiedź i że może na nią odpowiedzieć. Prawdą jest również fakt że nie chce się odpowiadać po raz kolejny na te same pytanie.

Właśnie po twórcy phpBB dali opcje Szukaj ... i teraz mogę Cię w 100% zapewnić że czas poświęcony na napisanie nowego posta gdzie określisz swój problem i poprosisz o pomoc będzie bardzo mocno zbliżony do czasu jaki poświęcisz na poszukanie i odnalezienie rozwiązania.

W drugim przypadku masz odrazu rozwiazanie zaś w pierwszym ... musisz poczekać na odpowiedź, która albo będzie zawierała rozwiązanie albo odpowiedz: Poszukaj to już było na forum.

Pozdrawiam
arogancik
ja osobiście nie mam nić do forum i je lubie. spędzam na nim kilka godzin dziennie i pomagam jak umiem. ostatnio pisałem dwa skrypty dobaz danych opartych na plikacg, więc mogłes je wykorzystać. były tez odrazu linki do przykładow jak to działa. przy okazji jesli znajdziesz jakieś rozwiazanie podobne do swoego do mozesz tam napisac posta albo wysłać PW do osoby która naisała to rozwiązanie. z reguły ludzie pomagają (np. ja tongue.gif) tylko ze mną jest jeden minus ze ja siedze po nocach i wtedy pisze, bo w ciagu dnia ine mam za bardzo czasu na pisanie całych skryptów biggrin.gif
zalew
nie wnikam sprawe, ale tak ogolnie rzuce jelsi chodzi o moderowanie:

ja popieram moderatorow i uwazam ze i tak jest za lagodnie... wyrozumialosc? o pytania 'nie dziala mi (zgadnijcie co mam za problem bo nie chce mi sie pisac co gdzie i jak)'? o pytania na ktore odpowiedz jest w spisie funkcji w manualu? o pytania nie poruszajace zadnego zagadnienia tylko bedace prosba o gotowy wynik np. 'jak zrobic panel do dodawania newsow'?
od dawna to forum czytam i z tego forum wiele wynioslem.. i jeszcze pare miesiecy temu zagladalem tu kilka razy dziennie, ale ostatnio boje sie zagladac w tematy, bo wiekszosc poruszanych zagadnien to pytania rtfm albo takie co wystarczy wpisac do wyszukwarki tego forum i sie dostanie 6 wynikow..

moderuje inne forum i nie uwazam zeby z kazdego kroku trzeba sie bylo tlumaczyc.. decyzja nalezy do adminow czy to jest forum skupiajace ludzi co chca sie angazowac w temat, czy entuzjastow co postawili pierwsza w zyciu strone i 'chca napisac skrypcik' ale nie wiedza jak..
moderatorzy sa po to by utrzymywac poziom dyskusji czyli pomagac ludziom zaangazowanym w temat profilu forum, a nie glaskac 'tych, ktorym sie nie chce', albo 'nie maja czasu'..
Cytat
siedzac na kompie udostepnionym przez kogos i grzebanie na wyszukiwarce pochlania mase czasu. Zawsze staram sie przegladac posty. Wpisujac jakas fraze pojawia sie min ok 60 odpowiedzi wszystkie przeczytac zajmuje ok 2h czasu jesli jest jeszcze jakis podany kod. Co strasznie spowalnia jakas prace. [...] czas to pieniadz jak sie mowi

ja tez nie mam czasu, a musze go tracic na czytanie bzdur zanim znajde sensowna informacje..
Bora
A mnie denerwuje straszne zaśmiecanie.
Ze w php początkująym panuje burdel to przywykłem ale na php zaczyna być coraz więcej głupich tematów w stylu: oto mój od i nie działa (zle przeisane zmienne albo brak przecinka) jak pobrać plik z innego serwera (http://forum.php.pl/viewtopic.php?p=86356). Przez tego typu wpisy jes strasznie sie połąpać a naprawde wartościowe tematy są czesto zbijane na sam spód i pomijane. Mam nadzije że ulegnie to zaostrzeniu wraz z nowym portalem.
scanner
Cytat
Mam nadzije że ulegnie to zaostrzeniu wraz z nowym portalem.
Ulegnie. Zrobi się ostrzej, będą ostzreżenia dla użytkoników wraz z ich podglądem, moderoatorzy będą ściślej kontrolować zawartość postów, zablokowane zostanie pisanie kilku postów jeden pod drugim... A to tylko wstęp....

Zatem.. Zostaliście ostrzeżeni.
seaquest
scanner: aż strach sie bać rolleyes.gif 8)

sory za OT
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.