Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Napisz mi na PW co zrobiłeś źle a odblokuję wątek
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
shima
Co to za bzdura? Zauważyłem, że to nowa moda u moderatorów. Jeżeli chcecie dostawać PW, to może napisać skrypcik generujący PW? Albo blokujecie i piszecie dlaczego (np. zablokowany z przyczyn regulaminowych) albo nie róbcie sobie jaj. Zwłaszcza, że nie ma żadnych zasad i jeden wątek jest blokowany, a w innym, podobnym moderator odpowiada. NIE podam przykładów.

Pozdrowienia dla moderatorów!
arogancik
nie czepiaj sie shima. blokują temat i przyczyna z reguły jest jedna jesli jest ten tekst co napisałeś. ZŁY TEMAT a te głupie tematy bardzo utrudniaja przeglądanie forum bo nie wiesz co jest o czym.
nie czepiaj sie też ze nie wszystko jest wychwytywane. w końcu moderator też człowiek i nie wszystko musi zauważyc smile.gif
wassago
@shima to jak robia moderatorzy lub opiekunowie zalezy od nastawienia - gdy po raz setny widze pytanie na ktore doslownie przed chwila byla odpowiedz to mnie serdecznie krew zalewa. dlatego nie dziw sie gdy padaja takie odpowiedzi/akcje ze strony moderatorow.
spenalzo
Jeszcze mamy może pisać czemu zamknęliśmy temat ? co_jest.gif
Właśnie dlatego zamykamy, że nie znacie regulaminu - podstawowych zasad.
itsme
ja proponoje tak:
- sprawdzic poprawnosc posta
- jezeli jest niezgodny z regulaminem to wyedytowac poprawic
- nastepnie zapisac
- zoabczyc czy jest OK teraz
-w yslac PW do autora z przeprosinami ze go poprawilismy odrazu w ramach zadoscuczynienia dodaj go do grupy moderatorow
- nastepnie wracamy do watku analizujemy problem i odpowiadamy
- jezeli nie znamy rozwiazania to sleczymy nad problemem az bedziemy znac odpowiedz
- w przypadku braku mozliwosci odpowiedzenia wieszamy sie w trybie natychmiastowym

======================================

shima: co zablokowali Ci temat bo w temacie dalej POMOCY!!!! biedaczek nawet nie chceme Ci sie przeczytac 5 podstawowych zasad pisania postow i napisac na PW co zle zrobiles - nie chce CI sie nauczyc tego wiec my takich leniuchow bedziemy tempic tu nie jest kolko wspolnej adoracji tu sie pracuje my tu sie uczymy i uczymy innnych. A nauke aczynamy od zasad ktore Ty biedaku nie chcesz nawet przeczytac .... hlip hlip hlip Ci dranie znowu zablokowali mi temat. NIe podoba sie ..... zaparszam do manuala ksiazek www.google.pl oraz szukaj na forum ...

temat blokuje niech autor napisze mi na PW co zle zrobil

aaa zapomniał bym z grupa ktora moderuje odpowiednie fora rozmawia sie tylko i wylacznie na przykladach jedna z kolejnych zasad do ktorych tez Ci sie nie chce dostosowac ....

normanie smiac mi sie chce gdy czytam takie marudzenie .... ogolnie to juz wiem dlaczego tygrysica zagryza swoje male . Do roboty sie wez zacznij myslec przy pisaniu wystarczy ladnie napisac temat okreslaj zwiezle swoj problem kod php oznaczyc BBCODE tak samo jak inne kody oraz w sposob jednoznaczny zadac pytanie tak aby procz Ciebie ktos jeszcze to zrozumial.

Pozdrowienia dla userów
dzieciol4
A ja jestem za moderatorami. Juz nie jeden topic ogladalem ktory byl zle napisany a pozniej zamkniety. Po to sa moderatorzy, zeby pilnowac porzadku i po to, zeby wpisujac wyszukiwarke smarty - nie wyskakiwaly posty o np. xml sad.gif A niestety zdazaja sie takie "kwiatki".
shima
Taaaa, a gdzie powiedziałem, że blokowanie wątku to zły pomysł. Cztery odpowiedzi a jedynie z wypowiedzi wassago wynika, ze mnie zrozumiał. Przepraszam, może dałem zły temat. NIE irytuje mnie zamykanie/blokowanie wątków, też wkurza mnie bałagan. Doceniam również wkład większości moderatorów i opiekunów w syzyfową pracę mającą na celu uporządkowanie forum. Podkreślam - większości.

Pora na wątek, który skłonił mnie do wysmażenia posta:
http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=13707&highlight=
Gdzie jakaś konsekwencja?

@its_me: nikt mi jeszcze nie zamknął wątku, mam nadzieję, że nie będzie musiał

Przepraszam wszystkich moderatorów i opiekunów, którzy poczuli się urażeni, ale może nie zaprzeczajcie sobie nawzajem i ustalcie standardową procedurę. Bo na razie większość robi dobrą robotę, a niektórzy bawią się w Boga.

PS. Proponuję zablokować wątek, bo może ciągnąć się w nieskończoność. W każdym bądź razie ja nie zamierzam już się na ten temat wypowiadać. Ewentulne bluzgi pod moim adresem tudzież konstruktywną krytykę proszę kierować na PW.

Update: 2004.03.20, 15.55
Jako że sam proponowałem zablokowanie wątku, więc odpowiedzi na posty, które uznam za skierowane do siebie będę kierował na priv.

PS. Przepraszam za burzę wywołaną zupełnie subiektywnym odczuciem, które uznałem za stosowne upublicznić. Może lepiej zatrzymać tego opinie dla siebie...
spenalzo
Cytat

Powody dla których zamknąłem:
a) co to za temat? "Pytanie?" - przecież każdy ma tu pytanie, nikt raczej nie pisze, żeby sobie pogadać tylko każdy ma pytanie, więc jakby nie pilnować tematów to byłby jeden wielki burdel.
cool.gif temat nie tak dawno był poruszany.... ale powodem jest pkt. a).
BzikOS
Cytat

Nie wiem o jakiej konsekwencji mówisz, jezeli chodzi Ci o to, dlaczego to nie ja zablokowałem wątek to już wyjaśniam: ostatnio niestety brak czasu nie pozwala mi dokładnie śledzić forum, a nawet może się tak zdażyć, że przez kilka dni w ogóle nie będę tu zaglądał, dlatego dałem znać spenowi aby zablokował wątek i aby to do niego autor kierował PW - spen siedzi częściej na forum, więc szybciej może zareagować i odblokować wątek. A jeżeli nie rozumiesz dlaczego wątek został zablokowany, to spenalzo już udzielił Ci odpowiedzi.
itsme
po pierwsze
[quote]wystarczy ladnie napisac temat okreslaj zwiezle swoj problem[/quote]
po drugie
[quote]
(php) pytanie questionmark.gif
[/quote]
[quote]
Ważną sprawą jest właściwe zatytułowanie naszego posta. Temat powinien być krótki (nie używamy pełnych zdań, lecz posługujemy się raczej hasłami), ale możlwie najdokładniej precyzujący poruszaną tematykę. Przykład dobrego tytułu to: "problem z PdfLib - osadzanie czcionek". Fatalne tytuły to np. "Pomocy!!!", "WAŻNEEE!", "Nie wiem co robić...". Posty o takich tematach często są przez czytelników pomijane.[/quote]
po trzecie sprzeczności w Twoich wypowiedziach
[quote]Co to za bzdura? Zauważyłem, że to nowa moda u moderatorów. Jeżeli chcecie dostawać PW, to może napisać skrypcik generujący PW? Albo blokujecie i piszecie dlaczego (np. zablokowany z przyczyn regulaminowych) albo nie róbcie sobie jaj. Zwłaszcza, że nie ma żadnych zasad i jeden wątek jest blokowany, a w innym, podobnym moderator odpowiada. NIE podam przykładów.

Pozdrowienia dla moderatorów![/quote]
[quote]Taaaa, a gdzie powiedziałem, że blokowanie wątku to zły pomysł. [/quote]
wszędzie to napisałeś staraj sie czytac co wczesniej dałes na forum ....
[quote]Cztery odpowiedzi a jedynie z wypowiedzi wassago wynika, ze mnie zrozumiał[/quote]
W tym moemncie ja bym się poważnie zastanowił czy wyraźnie określiłem swój problem skoro tylko 20% wypowiadających sie zrozumiało mój problem
[quote]Przepraszam, może dałem zły temat.
[/quote]
Dałeś dobry temat ale wniosek taki że stwierdzasz iż blokowanie to zły pomysł co jest sprzeczne z Twoja drugą wypowiedzią.
[quote]NIE irytuje mnie zamykanie/blokowanie wątków, też wkurza mnie bałagan. [/quote]
Przepraszam, ale jaki bałagan co ukrywa się pod Twoim pojęciem bałaganu to że blokujemy (chyba nie bo nie jesteś temu przeciwny) może to że chcesz odpowiedzieć a tu temat zablokowany .... a może jednak bałagan to to że użytkownicy robią co chcą ? nawet mi sie gdybać już nie chce.
[quote]Doceniam również wkład większości moderatorów i opiekunów w syzyfową pracę mającą na celu uporządkowanie forum. Podkreślam - większości. [/quote]
My też doceniamy zaangażowanie użytkowników w pisanie poprawnych postów. Podkreślam - większość.
[quote]@its_me: nikt mi jeszcze nie zamknął wątku, mam nadzieję, że nie będzie musiał[/quote]
Skoro już potrafisz pisać poprawnie posty następną lekcją będzie pisanie nicków Twoich rozmówców.
[quote]Przepraszam wszystkich moderatorów i opiekunów, którzy poczuli się urażeni, ale może nie zaprzeczajcie sobie nawzajem i ustalcie standardową procedurę. Bo na razie większość robi dobrą robotę, a niektórzy bawią się w Boga.[/quote]
Mamy jednolite procedury lecz każdy z nas jest człowiekiem i każdy z nas ma inną definicję głupoty, chamstwa, inteligencji oraz innych cech które często ujawniają się nawet w Twoich postach.
Co do różnic w postępowaniu. Wskaż je ... to będziemy mogli przeanalizować nasze różnice bo nie lubie gołosłownych rozmów że ktoś gdzieś widział że byłuy różnice miedzy postępowaniem moderatórów nie pamięta tylko czy to w HYdepark czy też opinię o forum ogólnie to nie jest pewny czy to na tym forum czy pod innym adresem.
Daj konkrety ...
CO do tego postu .... czepiasz sie ze ktoś nie zablokował nobez przesady ja naprawdę sadziłem ze ktoś z moderatorów lub opiekunów przekroczył swoje kompetencje i zablokował lub skasował post a tu taka błachostka jeden zmeczony moderator nie zablokował postu rozpacz niespelniamy procedur unijnych kolejny kolejną śmiechawkę dostałem. Czyt ty wiesz ile razy ja odpusciłem blokowanie tematu ... dajemy odrobine swobody użytkownikom to już są pretensje .... pomysl troche ...
[quote]Ewentulne bluzgi pod moim adresem tudzież konstruktywną krytykę proszę kierować na PW.[/quote]
No coż bluzgi .... każdy mierzy swoją miarą ...

[/code]
seaquest
Przed chwilą zablokowałem pewnien temat pisząc właśnie taką informację. Po jakimś czasie dostałem taką wiadomość:

Cytat
dlatego że nie na temat?? nie w tym dziale?? może dlatego że podałem adres?? laugh.gif :oops: plissss to ważne może Ty wiesz dlaczego mi sie tak chrzani?? pisze na każdym forum i nikt mi nie chce pomóc sad.gifsad.gif

oto moja odpowiedź:

Cytat
no niestety, musisz sam się domyślić. Musisz przeyczytać regulamin

a oto odpowiedź użytkownika, która przyszła po kilku minutach:

Cytat
Dobra ta nie chce mi sie czytać takiego długiego regulaminu, myślałem że te forum jest lepsze, lecz myliłem sie. Nie ma to jak http://xxx.pl tam zawsze odpowiedzą a tu tylko blokują posty a regulamin długi jak biblia. Spadam z tego forum bo widze, że tu pomocy nie uzyskam

specjalnie nie piszę o jaki post chodzi, ani który użytkownik mi to napisał, ale jeżeli wszyscy macie takie podejście do sprawy, to oznacza, że wogule nie szanujecie naszej pracy, ani osób, które przeglądają forum na modemie.
Jeżeli ja widze topic: pomocy od razu go blokuję.
Postawcie się w sytuacji modemowca, który przegląda forum. Widzi topic: pomocy, ale nie zagląda do niego (mimo ciekawej treści, jak się okazuje po wejściu) ponieważ kończy mu się impuls, a tepsa go zżera.

@shima: ja uważam, że ten topic nie powinien być zamknięty, on powinien być przyklejony może ktos by się czegoś nauczył :!:
spenalzo
Ja dodam, że moja cierpliwość w stosunku do pewnych użytkowników sie skończyła i jeżeli jeszcze raz zobacze ich post z nieodpowiednim tematem czy brakiem odpowiedniego BBCode to od razu poleci on do śmietnika - ci ludzie są już tak długo na forum, że jeżeli do tej pory nie pojęli, to już sie nie nauczą.
Majdan
Zgadzam się ze spenalzo. Ale jak ktoœ jest poczštkujšcy i może pisze jednego ze swoich pierwszych postów, to troszkę łagodniej. :wink:
rzseattle
A ja tak moze troche w inny sposob? Lepiej dla WAS userow jest:
- porzadek: kazdy temat jest na odpowiednim poziomie, gdy wpisujecie do wyszukiwarki slowo kluczowe to nie wyskakuje wam kilka stron smieci...
- burdel: nie musze mowwic jak to sie konczy

Uwazam ze team wykonuje kawal dobrej roboty i nie ma nad czym dyskutowac.

No chyba ze jednak wolicie burdel...

ps To juz ktorys z kolei topic z tej serii (na moderatorow) wiec moze to zakonczyc raz na zawsze ?
ledo
Na forum przyciagnął mnie link do artykułu którego treść była mi potrzebna. Powiem tyle po niemal 2-u godzinnej lekturze: jeszcze nie widziałem, jak po internecie się pałętam, tak totalitarnego miejsca. W zasadzie niemal każdy topic ma wstawkę kogoś z grup "wyżej usytułowanych". I trzeba by się było z tego cieszyć, bo oznaczać to powinno drzemiący w ukryciu potencjał intelektualny i rychłą odpowiedź na zadane pytanie. Niestety odpowiedź nie ma nic wspólnego z postawionym pytaniem. Moje spostrzeżenia: panowie, sami zaśmiecacie sobie forum, jest Was tu pełno i za dużo, część z Was może i stosuje regulaminy ale mija się szerokim łukiem z zasadami kultury osobistej, że o poprawnej polszczyźnie nie wspomnę. Wyszukanie potrzebnych treści staje się utrudnione a lektura wątpliwą przyjemnością. Nic tylko strofowanie, zamykanie topiców, przenoszenie i niekończące się uwagi. No i jeszcze jakieś cuda-wianki z PW.
A forum jest dla wszystkich. I dla tych co nigdy nie mieli kłopotów z wyszukaniem treści i dla tych którzy choćby banę dostali to i tak nie będą wiedzieli dlaczego. Jedni potrzebują informacji inni chcą się nią dzielić. Ja tak to widzę. Oczywiście chamstwo powinno być tępione, co do tego nie ma wątpliwości, ale po obu stronach. Więc szanowni z przywilejami: zamiast zamykać zakrętom topicki może łatwiej wstawić link...
Gratuluje działu Pro, unikatowe tematy i dobrze napisane posty.
Pozdrawiam
scanner
Tak się składa, że jedyne czego oczekujecie od moderatorów i opiekunów to natychmiastowe odpowiedzi na Wasze infantylne problemy.
Czemu infantylne?
- Człowiek, który wielce pisze CMSa nie wie jak działają funkcje a się zabiera za OOP.
- Człowiek, kóry ma ponad 500 postów na forum nie wie jak działa echo().
- Człowiek zamiast użyc wyszukiwarki woli walnąc posta (tysięcznego) jak wysłać maila.

Czepiasz się poprawnej polszczyzny? Czyjej? Moderatorów i Opiekunów? A tysiące innych uzytkowników, którzy jednego zdania CZYTELNEGO nie potrafią sklecić?

Tak się skłąda, ze my tu jestesmy tylko dozorcami i budowlańcami. To Wy sami sobie utrudniacie życie. Piszecie posty bez zastanowienia, mnożycie watki na potęgę.
Kultura osobista powiadasz? Święty by stracił cierpliwość widząc skrajny debilizm niektórych użytkowników. A widzieć trzeba. Bo niektórzy z zespołu moderującego czytają KAŻDEGO posta bez wyjątku. Spróbuj tak.

Zamiast zamykać wątki wstawiac linki? Do czego? Może mamy sami wyszukiwac zdublowane i powtarzające się tematy? I jeszcze po głowce pogłaskać?

Zarzucasz nam totalitaryzm? I bombka na to. Póki uzytkownicy i uzyszkodnicy nie nauczą sie korzystać z wyszukiwarki, precyzować problemów i nadawać sensowne tematy wątkom będę bezlitosny - na szczęscie mamy już na forum mechanizm ostrzeżeń.
Chcemy żeby to forum było prawdziwą składnicą wiedzy a nie burdelem na kółkach i za to nas opierdalacie? Obudźcie się ludzie!
Seth
Cytat(ledo @ 2004-06-23 01:30:37)
Na forum przyciagnął mnie link do artykułu którego treść była mi potrzebna. Powiem tyle po niemal 2-u godzinnej lekturze: jeszcze nie widziałem, jak po internecie się pałętam, tak totalitarnego miejsca. W zasadzie niemal każdy topic ma wstawkę kogoś z grup "wyżej usytułowanych". I trzeba by się było z tego cieszyć, bo oznaczać to powinno drzemiący w ukryciu potencjał intelektualny i rychłą odpowiedź na zadane pytanie. Niestety odpowiedź nie ma nic wspólnego z postawionym pytaniem.

Moderatorzy/opiekunowie dbaja o to aby tematy jak i posty byly zgodne z naszym regulaminem, ktory notabene powstal wlasnie po to aby ingerencje osob moderujacych nie pozostawialy pytan dlaczego ja ? za co ? etc. Jednak to, ze nie wszysyscy stosuja sie do niego wymusza na moderatorach dzialanie takie , a nie inne. Moderatorzy nie sa od tego aby odpowiadac na wszystkie pytania zainteresowanych dlatego nie do nich kieruj uwagi na temat tego, ze nie odpisuja.

Cytat(ledo @ 2004-06-23 01:30:37)
Oczywiście chamstwo powinno być tępione, co do tego nie ma wątpliwości, ale po obu stronach. Więc szanowni z przywilejami: zamiast zamykać zakrętom topicki może łatwiej wstawić link...

Przerabialismy to juz jakis czas temu ale jeszcze raz odpowiem... 1. moderatorzy to nei wyszukiwarki 2. Takie podejscie nic by nie wnosilo gdyz wiekszosc ludzi po dostaniu odpowiedzi wracalo by z podobnymi tematami, ktore mozna znalezc w naszej wyszukiwarce. Zamykajac temat i informujac uzytkownika o tym aby poszukal na forum robimy to z mysla, ze nauczy sie przed wyslaniem posta wyszukac informacji.

Co do kultury jestem pewien, ze nasz zespol moderujacy ja ma. A liberalne podejscie do przestrzegania regulaminu jest uzasadnione gdyz forum nie ma byc "butka" z piwem, a skladnica wiedzy na poziomie.

Swoja droga moze inni uzytkownicy wypowiedza sie co sadza na temat prac moderatorow.
Bo uwazam, ze wielu z nich podziela nasze opinie o zamykaniu ustawicznie powtarzajacych sie tematow lub takich, ktore sa niechlujnie napisane.

P.S.
Jezeli, ktorys z moderatorow/opiekunow przekroczyl w jaks sposob swoje kompetencje zawsze mozna zglosic to do osob z zarzadu.

P.S. 2
Nie pomysl sobie, ze nie bierzemy pod uwage opini innych, jednak musza one byc konstruktywne i poparte jakimis przykladami aby mozna bylo wyciagnac wlane wnioski i ew. zmienic zdanie.
sztosz
JA nie mam nic do pracy moderatorów, idzie im ona dobrze. ALE można by nauczyc ludzi szukania na forum. Ja mam osobiscie z tym problemy. Jak dam mało sprecyzowane pytanie wyników jest mnóstwo (za dóżo) a jak bardzo sprecyzowane to wyników nie ma wcale. Dlatego dobrum wyjscie jest podanie/napisanie poradnika "Jak szukać w wyszukiwarce forum". Jeśli pomysł chybiony to przepraszam.

UPDATE: Dzięki Seth. Se moi: withstupidsmiley.gif
Seth
Cos takiego w sumie juz jest...
http://forum.php.pl/index.php?act=Search&f=7
Kliknij na "Zaawansowana pomoc"

Ale jezeli bylo by to za malo mozna przygotowac jakis HowTo smile.gif
PMadej
Przyznam się szczerze, że aż się we mnie zagotowało jak zobaczyłem ten temat. Powiem wam jedno ... nigdy nie miałem zastrzeżeń do moderatorów. Dlaczego? Bo przeczytalem regulamin i dzięki temu wiem co mogę, a czego nie ... więc może przeczytajcie łaskawie ten regulamin a później się wypowiadajcie na temat czy moderatorzy przekraczają kompetencje czy nie ...
shima
Widzę, że temat odżył. Teraz już żałuje, że go w ogóle zacząłem, mój błąd, bo zastrzeżenia miałem tylko do jednego z moderatorów, a wyszło, że do wszystkich. Mea culpa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.