Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z myszą logitech
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
thomson89
Witam!

Mój brat się na mnie zdenerwował i rzucił z całej siły moją bezprzewodową myszką Logitech V320 w ścianę. Od razu po włączeniu myszka działała poprawnie. Lecz po 1h godzinie wyczerpały się baterie. Zaś następnego dnia rano myszką poczęła się wieszać (nawet po wymianie bateri). Tzn. jadę myszka w dół, a kursor się zatrzymuje w pewnym momecie. I tak przez cały czas. Niestety bardo to wkurza a nie powiem że nawet wkurw...

I tu moje pytanie(a). Czy serwis gwarancyjny może takie coś naprawić, jeżeli powiem że ot tak myszka zaczęła się wieszać? Ile może kosztować taka naprawa i czy w ogóle da się to naprawić?

Proszę o pomoc!
lukasamd
Trudno powiedzieć, czy zaliczą jako gwarancję czy nie.
Jeżeli ma ślady mechanicznego uszkodzenia, to mogą odmówić, w przeciwnym wypadku powinno naprawić lub od razu wymienić na nowy model.
thomson89
Z zewnątrz brak takich śladów. W środku: nie mam pojęcia.
lukasamd
Spróbuj im oddać i domagaj się naprawienia, jakby nawaliła z ich winy (czyli bardzo niezadowolony klient), może się uda... ew. do jakiegoś płatnego serwisu, ale ile może kosztować naprawa nie mam pojęcia, zależy co poszło.
Daiquiri
Może idź od razu do sklepu i ukradnij sobie nową? Czy wolisz bezpośrednio okradać producenta? No chyba, że Twoja gwarancja uwzględnia rzucanie myszką o ścianę - w takim układzie nie ma się co krępować - na pewno wymienią Ci myszkę na nową.
wookieb
Cytat(lukasamd @ 10.12.2009, 21:02:22 ) *
Spróbuj im oddać i domagaj się naprawienia, jakby nawaliła z ich winy (czyli bardzo niezadowolony klient), może się uda...

Życzę cię równie debilnych klientów, którzy będą robić wszystko by uniemożliwić działanie twoim skryptom a potem będą domagali się rekompensaty za nieodpowiednie ich napisanie.
Ludzie jak cos spsuliście z własnej winy to z własnej kieszeni to naprawiacie. Wszyscy niby tacy uczciwi a jak im ktoś zaszkodzi to zrobią aferę na pół miasta.
thomson89
Spróbuj im oddać i domagaj się naprawienia, jakby nawaliła z ich winy (czyli bardzo niezadowolony klient), może się uda... (...)

To nie uczciwe
ew. do jakiegoś płatnego serwisu, ale ile może kosztować naprawa nie mam pojęcia, zależy co poszło.

Mówi się trudno...
Daiquiri
Cytat(thomson89 @ 10.12.2009, 20:51:38 ) *
I tu moje pytanie(a). Czy serwis gwarancyjny może takie coś naprawić, jeżeli powiem że ot tak myszka zaczęła się wieszać?
Natomiast to jest bardzo uczciwe.
sztosz
Stary, masz brata debila. Rodzice pewnie debilami nie są. Nie wiem jak to wygląda w bardzo chrześcijańskiej rodzinie, ale w mojej gdyby mój brat, czy mój dzieciak coś takiego zrobił to by za swój debilny błąd odpokutował. Dzieciak dostał by nową myszkę, a brat /dzieciak by miał wstrzymane kieszonkowe, wycieczki szkolne itp do czasu wyrównania strat. Tak to działa w normalnym państwie to czemu nie w rodzinie?

[ot]bo wrodzinie to drogie rozmowy sa[/ot]
nie moglem sie powstrzymac tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.