Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ocena szaty sklepu
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
kempas
proszę o ocenę oraz propozycje co można by bylo zmienić.
sklep
askone
Hej

• Skoro to sklep z artykułami dekoracyjnymi, kwiatami itp rzeczami to proponuję jako tło w górnym banerze dać coś innego niż tylko zielony gradient - może właśnie jakiś kolaż artykułów oferowanych przez sklep
  • wydaje mi się że w boxie "bestsellery" czcionka przedmiotów jest większa niż czcionka numeracji
  • "podawając" - takiego słowa nie ma w słowniku polskiego - zamień na "podając"
  • literówka "konukrecji"
  • podoba mi się znak wodny w boksach
  • box "nowości" - wydaje mi się, że pomimo iż tekst jest wyśrodkowany względem zdjęcia przedmiotu to względem boksu wyświetla się zbyt mocno po prawej stronie
Ok - to tyle smile.gif

Pozdrawiam
koderrr
standardowo az do bolu
a wykonanie nie powala
kempas
dzięki fly474 za literówki i sugestie. czcionka faktycznie jest mniejsza.
koderrr - sklep standardowy celowo wybrany, wykonanie nie powala, ale może byś coś napisał lub zaproponował co by zmienić. takie posty jak twój za wiele nie pomagają smile.gif
koderrr
stopka i top sa bardzo brzydkie , bez urazy biggrin.gif
Moli
Ehh jak ja nie rozumiem ludzi którym szkoda wydać 300zł aby mieć ładną grafikę sklepu. Jakbyś otwierał normalny sklep to też byś oszczędzał na farbach, lakierach itp. ?
kempas
Cytat(koderrr @ 22.01.2010, 12:54:58 ) *
stopka i top sa bardzo brzydkie , bez urazy biggrin.gif

jaka uraza, przynajmniej teraz wiem co się nie podoba smile.gif

Cytat(Moli @ 22.01.2010, 12:56:59 ) *
Ehh jak ja nie rozumiem ludzi którym szkoda wydać 300zł aby mieć ładną grafikę sklepu. Jakbyś otwierał normalny sklep to też byś oszczędzał na farbach, lakierach itp. ?

Nie chodzi mi by ktoś mi robił szatę, tylko samemu chce ją zrobić, dlatego też dałem post-a i chyba po to jest ten dział forum aby pisać swoje opinie, a nie gnać i dawać komuś od razu zarobić na starcie.
Jak bym otwierał normalny sklep to na farbie bym nie oszczędzał, ale jeżeli bym nie musiał nie zlecałbym całego malowania lub częściowego - wzory itp.
emp
Kiczowaty i nieestetyczna ta szata. Złe kolory. Brzydki nagłówek.
itsme
co można zmienić ?
wszystko .... prócz silnika ...
Daiquiri
Cytat(kempas @ 22.01.2010, 13:11:25 ) *
Jak bym otwierał normalny sklep to na farbie bym nie oszczędzał, ale jeżeli bym nie musiał nie zlecałbym całego malowania lub częściowego - wzory itp.
A jak nie potrafiłbyś malować? smile.gif

Z mojej strony standardowa lista (bo rozumiem, że masz ambicje zrobić to samemu, a nie schować do kieszeni trochę pieniędzy...):
[-]Kolory - sam odcień zieleni nie jest najpiękniejszy, a w połączeniu z czerwonym, granatowym, białym i czarnym wydaje się być niezwykle brzydką tęczą. Nie uważasz, że trochę dużo tych kolorów? Przytul dwa...no trzy fajniejsze kolory i z nimi zostań.
[-]Uważam, że top jest bardzo słaby. W skrócie: w moich oczach używasz zbyt "mocnego" gradientu (zielony do białego) - uważam, że lepiej wyglądałby stonowany. Porozrzucane napisy sprawiają wrażenie dezorganizacji, chaosu. Jeżeli ta grafika po lewej to logo... to ciężka sprawa. Osobnym tematem byłoby wtedy jego "odświeżenie".
[-]Typografia. Mnogość rozmiarów/kolorów/ itd. czcionek mnie osobiście poraża. "Witamy w sklepie internetowym" jest przez to np. niezauważalne. Taka ilość czcionkowego szaleństwa nie tylko nie pozwala spokojnie "porozglądać" się po sklepie, ale i (moim zdaniem oczywiście) wygląda kiczowato. Przecież nie można wyróżnić zawartości całego sklepu, bo to przeczy idei wyróżnienia smile.gif.
[-]W tym przypadku zaokrąglony top i kanciaste belki nie wyglądają rewelacyjnie.
[-]Formatowanie zawartości (np. tutaj: http://www.sklep-dekoracje.pl/art-florystyczne-pl/) - lista kropeczkowa z jednoczesną listą "-" w zawartości. Poza tym popracowałabym nad stałym rozmiarem miniaturek lub chociaż stałym rozmiarem ramki. Uważam, że teraz lista produktów nie wyglądana na formatowaną.
[+]Za chęci i ambicje zrobienia tego samodzielnie.

Generalnie uważam, że do zmiany lub poprawki jest niemalże wszystko. Ale gartuluję odwagi do rzucenia się na taki projekt! smile.gif
kempas
dziękuję za słowa krytyki smile.gif
Czy mógłby ktoś podesłać link do jakiegoś przykładowego szablonu który kolorystycznie by pasował do tej tematyki, na których mógłbym się kierować w doborze odcieni i samych kolorów.
Zmieniłem top na logo firmy, określający ogólnie co jest w sklepie. Te kolory z logo są kolorami firmy.
Zmieniłem też kolor tła ale wydaje mi mi się również niepasujący.

Jak wam sie podobają te szablony:
Szablon 1
Szablon2
jareeny
Aż oczy mnie zabolały od tego połączenia zielonego z żółtym na belkach :/
kempas
Cytat(jareeny @ 24.01.2010, 16:00:50 ) *
Aż oczy mnie zabolały od tego połączenia zielonego z żółtym na belkach :/

To juz zostało zmienione na jednokolorowe elementy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.