Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zamiana include na require_once we wszystkich plikach PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
AboutMe
Witam,

Muszę szybko zamienić we wszystkich plikach php na serwerze funkcję include na require_once. Kiedyś widziałem taki skrypt PHP który zamieniał dane słowo kluczowe na inne we wszystkich plikach php na serwerze ale nie mogę go odnaleść.
altruista2
@koderr: nie ma to jak pomoc....

Cytat
Kiedyś widziałem taki skrypt PHP który zamieniał dane słowo kluczowe na inne we wszystkich plikach php na serwerze ale nie mogę go odnaleść.

Nawet jakbyś miał taki skrypt to musiałbyś mieć we wszystkich plikach PHP chmod 777.

Ja bym to zrobił tak:
- Ściągnął EditPlus
- Ściągnął Wszystkie pliki PHP
- Otworzył te wszystkie pliki w EditPlus (przeciągnij-upuść) nacisnął CTRL+H, wybrał opcję "zamień we wszystkich otwartych plikach" (include -> require_once), zapisał i zuploadował z powrotem na serwer smile.gif

Pewnie jest lepsza metoda jakaś, ale ta jest pewna biggrin.gif
neverever
Cytat(altruista2 @ 14.02.2010, 15:27:23 ) *
@koderr: nie ma to jak pomoc....
Nawet jakbyś miał taki skrypt to musiałbyś mieć we wszystkich plikach PHP chmod 777.

eee... gdzie tam.

przecież spokojnie można sobie np przy użyciu iteratorów ( http://luktom.net/blog/112-iteratory-w-php...rectoryiterator ) przeleciecieć po wszystkich plikach do modyfikacji i wykonać proste akcje, kolejno
-zczytać początkowy chmod
-zmienić na 777
-wczytać plik
-uzyć str_replace w wiadomym celu
-nadpisać plik
-nadać pierwotny chmod
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.