Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Blog o CSS3 itd. do oceny
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
hs2
Witam. To mój pierwszy post tutaj smile.gif Chciałbym abyście ocenili mój nowy blog połączony z portfolio. Tematyka bloga to aplikacje internetowe itd. Layout w całości wykonany przeze mnie. Oto adres: Hs2.pl - Blog + Portfolio. Proszę o szczere opinie i ewentualne wskazówki. Dziękuję i pozdrawiam.
thomson89
Górą się zachwyciłem, ale dalej... mi się nie podoba. I nawet nie mam pomysłu jak to zmienić.

Na dole, napis: losowe prace, zdaje się troszeczkę za mały jest.

Jako background stopki, dałbym te deski co są na górze. Spójrz tu.

Nie wiem czy to jest zamierzone czy nie, ale źle to wygląda.
hs2
Cytat(thomson89 @ 19.02.2010, 22:37:10 ) *
Górą się zachwyciłem, ale dalej... mi się nie podoba. I nawet nie mam pomysłu jak to zmienić.

Na dole, napis: losowe prace, zdaje się troszeczkę za mały jest.

Jako background stopki, dałbym te deski co są na górze. Spójrz tu.

Nie wiem czy to jest zamierzone czy nie, ale źle to wygląda.

Dzięki za opinie. Nie dziwię się że Ci się nie podoba smile.gif Spójrz: Poprawna wersja
Wszystko wygląda inaczej smile.gif ... To kwestia interpretacji CSS3 przez Twoją przeglądarkę.
thomson89
Cytat(hs2 @ 19.02.2010, 22:28:15 ) *
Dzięki za opinie. Nie dziwię się że Ci się nie podoba smile.gif Spójrz: Poprawna wersja
Wszystko wygląda inaczej smile.gif ... To kwestia interpretacji CSS3 przez Twoją przeglądarkę.

Nie, no... ten screen już coś! Ale przydałaby się obsługa mojej przeglądarki. Mam Operę 10. Trochę osób jej używa...

--EDIT--
IE7 też leży pod tym względem.

--EDIT2--
Osobiście nie lubię, jak na stronie klikam link do drugiej stronie i otwiera się ona w tym samym okienku/karcie. Myślę że tobie też się to przyda. Potem łatwiej wrócić na twój blog.
deha21
Usunąłbym Losowe Prace na dole. Nie pasują tam. I zwiększyłbym odległości między tytułem wpisu, belką pod nim. "Komentarze" mogłyby być na równi z ocenianiem. I po prawej stronie belki (np. Archiwa) są ok ale treść w nich wychodzi poza obszar belki. Nie ładnie to wygląda, powinno być równo.
Ale generalnie fajnie. Sprawdzanie na FF 3.6 / Mac
hs2
Cytat(thomson89 @ 19.02.2010, 23:58:35 ) *
--EDIT2--
Osobiście nie lubię, jak na stronie klikam link do drugiej stronie i otwiera się ona w tym samym okienku/karcie. Myślę że tobie też się to przyda. Potem łatwiej wrócić na twój blog.

Zrobiłbym tak... Ale ważniejszy jest dla mnie standard W3C.Według niego to użytkownik definiuje sposób otwarcia linku a "target" jest niepoprawny

Cytat(deha21 @ 20.02.2010, 10:10:33 ) *
I po prawej stronie belki (np. Archiwa) są ok ale treść w nich wychodzi poza obszar belki. Nie ładnie to wygląda, powinno być równo.
Ale generalnie fajnie. Sprawdzanie na FF 3.6 / Mac

Właśnie ... to chyba dlatego, że nie posiadasz czcionki, której używam. Mógłbyś pokazać screena?
koderrr
czytajac twoje posty nasuwa mi sie jedna mysl
moze umiesc w stopce

„Stronę trzeba oglądać na komputerze autora”.
hs2
Cytat(koderrr @ 20.02.2010, 12:45:40 ) *
czytajac twoje posty nasuwa mi sie jedna mysl
moze umiesc w stopce

„Stronę trzeba oglądać na komputerze autora”.

Chce zobaczyć jak to wygląda, żeby móc to naprawić ...
darophp
1. Lepiej zmień czcionka domyślną na inną.
2. Według mnie było by fajnie obniżyć wyszukiwarkę o 30px w dół i będzie ładnie wyglądała.
3. Stopka mi się nie podoba, tak samo jak poczny (prawy) box.
4. Za duże litery tytułów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.