Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowa wersja portfolio
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Tooschee
Hej,

od dawna siedze na tym forum, zrzadka sie odzywam, kiedys juz Was prosilem o opinie z wczesniejsza wersja portfolio.

Teraz zrobilem dosc duza aktualizacje + zmienilem koncept samego portfolia i chcialbym Was prosic o opinie.

Portfolio dostepne tutaj: tooschee.com

A wiec, rzucilem sie na pozarcie i czekam smile.gif
Blame
Ogólnie wrażenie bardzo dobre, strona estetyczna, miła dla oka, ale smile.gif Link do carbonmade ma title "tweeter", zmienił bym również rollover dla linków po prawej u góry. Zostawiłbym tą linie, a jedynie podświetlał po najeździe myszką, teraz ta linia bierze się trochę znikąd i jest oderwana od tła. Sprawdzę jeszcze wygląd pod innymi przeglądarkami, na razie 9/10, dobra robota guitar.gif
Rymar
Fajny design smile.gif ale tylko zwroce uwage na pewne rzeczy, pewnie wiesz o nich.

- pod IE 6 sie sypie zupelnie
- dla rozdzielczosci 1024x768 pojawia sie suwak poziomy co moze byc denerwujace
- i obrazki przy ostatnich projektach wczytuja sie na bierzaco wiec efekt tego przejscia jest dopiero po wczytaniu, dobrze by bylo je wczytać od razu na poczatku

no i chyba tyle z mojej strony. Ale naprawde wyglada pr0 smile.gif
Blame
Pozwól, że zapytam, zajmujesz się wyłącznie oprawą graficzną, czy może też kodujesz? Pytam bo jeśli jedno i drugie to wypadało by też pogratulować wszechstronności i ilości wolnego czasu tongue.gif
Lion_87
Kurcze a ja mam wrażenie że to "staro" wygląda ;/... przyjemnie lecz staro.
Tooschee
Blame - dzieki za uwagi, przegapilem to z Carbonmade, zaraz poprawie smile.gif

zajmuje sie oboma i oprawa graficzna jak i kodem( ale korzystam tez z pomocy kogos lepszego ode mnie smile.gif ).

Rymar - tak wiem, w ie 6 to totalnie sie rozjezdza, jak bede mial troche wiecej czasu to pewno poprzeksztalcam to tak by tez pod ie6 jakos wygladalo choc nie stawiam tego jako priorytet smile.gif
hmm, z tym ze 1024x768 pojawia sie suwak nie wiedzialem, posprawdzam dlaczego tak sie dzieje smile.gif

Lion_87 - w jakim sensie staro? cos wiecej moze powiedz smile.gif
Lion_87
Cytat
Lion_87 - w jakim sensie staro? cos wiecej moze powiedz smile.gif

Tzn tak graficznie mam takie wrażenie, ze staro....ale wiesz sam, że wszystkim się nie dogodzi.
thomson89
Wrażenie super. Strona sprawia wrażenie jakby była z kosmosu. Dawno czegoś takiego nie widziałem! Gratuluje!!! Rkingsmiley.png
DiH
Rispekt.

P. S. Zauważyłem, że nagminnie używasz tego jednego efektu dla tekstu, który nazwałbym "odbiciem w tafli wody" - trochę to się rzuca w oczy. Nie wiem jak na innych przeglądarkach (sprawdzałem jedynie pod Chrome), ale po kliknięciu na wybrany design strony, ciągle scrolluje mi stronę raz w górę, raz w dół. Potwornie to irytuje i uniemożliwia obejrzenie naprawdę fajnych projektów.

W menu wybierania kategorii zaznaczony jest cały <li>, natomiast przejście do wybranej kategorii następuje dopiero po trafieniu w link, może by dodać onclick do <li>?

Pozdrawiam
karol33
'odbicie w tafli wody' to zwykła maska...bardzo dobra grafika, tylko pozazdrościć....sam bym z chęcią nawiązał współpracę z kimś takim ale z Radomia lub okolic....powodzenia
Ja_ck
Parę niedociągnięć z mojej strony smile.gif

-top z lewej, prawej i z dołu (nad "welcome") strony nagle się konczy (zrób maski)
-pod 1024 pojawia się suwak na szerokosc (po przesunięciu urywa grafike)
-uzytkownik przegladajacy w rozdziałce 1024 może nie wiedziec ze na dole jeszcze cos jest moze miec wrazenie ze strona główna konczy sie na "latest work" zobacz jak bedzie wygladac gdy zrobisz nizszy top, tak zeby czesc "about me" byla widoczna
- i tak z ciekawosci czemu chopek w welcome patrzy się na zewnatrz stronki a nie do jej zawartosci? smile.gif

bardzo fajna stronka! i powodzenia smile.gif
Tooschee
@DiH - to scrollowanie mialo uproscic przegladanie, ze nie trzeba suwakiem/kolkiem w myszy sie bawic tylko jezdzic gora/dol, ale teraz widze ze to chyba zly pomysl smile.gif, z tymi <li> sie zastanowie - prawdopodbnie masz racje tutaj.

A efekt odbicia po prostu lubie, wie, uzywac go nagminnie tongue.gif

Ja_cK - to z suwakiem wiem, pracuje nad tym smile.gif
bl4ck_b0x
Tooschee... widziałem Twoje portfolio i... też byłem na UZecie - to tak na marginesie tongue.gif

A portfolio dobre... smile.gif Mało która grafika mi się podoba ale jak dla mnie to daje radę smile.gif
Nast43
Grafika jest dobra. Lecz jak dla mnie nie pasuje na portfolio, wygląda za mało profesjonalnie.
DiH
Cytat
Grafika jest dobra. Lecz jak dla mnie nie pasuje na portfolio, wygląda za mało profesjonalnie.

To pokaż mi jak wygląda bardziej profesjonalna, która bardziej nadaje się na portfolio.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.