Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Szkoła jazdy
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
tomekstrojny
Witajcie,
przekazuję w Wasze ręce stronkę jeszcze nie do końca sprawną. Nie ma wielu działów, ale to dlatego że mi nie dostarczono jeszcze materiałów. Chciałbym wiedzieć co jest w niej złego przede wszystkim wizualnie. Strona była pisana w obiektowym php i jest oparta o css, ale to moja druga strona i dlatego może mieć dużo 'nie profesjonalnych' elementów. Jako że w przyszłości mam zamiar się zajmować pisaniem stron, muszę od czegoś zacząć i liczę na konstruktywną krytykę z Waszej strony winksmiley.jpg.

http://strojny.boo.pl/mirex2/zapisy.php (działają 'kontakt', 'zapisy', 'twój egzamin' i 'ceny kursów' - to ostatnie jeszcze muszę poprawić)

Dzięki z góry i pozdrawiam,
T. Strojny
wookieb
Odpychający wygląd. Do tego stopnia, że poklikalem po paru linkach i wylączyłem. Firma, której strona śmierdzi amatorką nie jest dla mnie firmą. Tak jest w tym przypadku.
blooregard
Z reguły nie oceniam layotów, bo nie znam się na grafice, a o gustach się nie dyskutuje, ale zrobię wyjątek.
Cytat
© 2010

Chyba pomyliłeś daty. Powinno być góra 1998, w porywach 1999.
Cytat
syf@kozacki.pl

To Twój e-mail? Pasuje do tej "strony".

Cytat
Jako że w przyszłości mam zamiar się zajmować pisaniem stron, muszę od czegoś zacząć i liczę na konstruktywną krytykę z Waszej strony

Zacznij od porządnego adresu e-mail.
A jeśli chodzi o same strony, to najlepiej zacznij od początku.

phpion
Poprzednicy napisali już wystarczająco wiele, ale mnie zaciekawiło:
Cytat(tomekstrojny @ 15.03.2010, 11:08:38 ) *
Strona była pisana w obiektowym php

Gdzie ty tam te obiekty poupychałeś? Czy to aby nie lekka przesada?
tomekstrojny
A gdzie mogę się dowiedzieć jak powinna wyglądać dobra, czy tam ładna strona? Naprawdę nie mam pojęcia gdzie mogę się dowiedzieć jak takie robić nie używając gotowców (bo chcę się nauczyć robić samemu). Myślałem, że tutaj znajdę pomoc.

Jeśli chodzi o maila to to było podane na szybko, już go zmieniłem.

Edycja:

Cała strona jest obiektem, w razie jakby się zachciało coś dodawać czy usuwać.
blooregard
Cytat
Cała strona jest obiektem, w razie jakby się zachciało coś dodawać czy usuwać.

A co ma piernik do wiatraka?
A pokażesz kod tego obiektu? Tak z ciekawości.

wookieb
Cytat(tomekstrojny @ 15.03.2010, 11:38:19 ) *
A gdzie mogę się dowiedzieć jak powinna wyglądać dobra, czy tam ładna strona? Naprawdę nie mam pojęcia gdzie mogę się dowiedzieć jak takie robić nie używając gotowców (bo chcę się nauczyć robić samemu). Myślałem, że tutaj znajdę pomoc.

Tego nie da się nauczyć. Można poznać trendy, sposobu prezentacji pewnych rzeczy ale nie nauczysz sie tego po jednym wieczorze z książką o "tworzeniu ładnych stronek". To nie programowanie, to sztuka.
tomekstrojny
Czyli generalnie nie zostaje mi nic innego jak ściągnąć jakiegoś gotowca i troszkę go przerobić? Kurcze, a ja myślałem, że można robić strony od zera w ramach "treningu". Chyba jednak skończę jak większość moich kolegów, czyli Joomla i FrontPage...
bceuropa
Cytat(tomekstrojny @ 15.03.2010, 11:38:19 ) *

Tomku - myślę że właśnie od gotowych szablonów powinieneś zacząć - to nie grzech. Zacznij je modyfikować, ulepszać, zmieniać, dostosowywać. To niezły orzech i daje sporo wiedzy i obycia ze stronami. Jak już parę takich stron "pozmieniasz", to wtedy wejdą Ci w krew pewne standardy, obędziesz się z nimi i wtedy dopiero zacznij robić stronę od podstaw.
Ja tak właśnie robię i dzięki pomocy forumowiczów jakoś to zaczyna wychodzić - zerknij TU. I pewnie jeszcze duuuuuuużo brakuje, ale uwierz, że to działa - przynajmniej w moim wypadku.

A jak chcesz jeszcze pooglądać fajne stronki to zajrzyj TU. To są stronki które wygrywają konkursy w różnych kategoriach.
Powodzenia
thomson89
Popieram ~bceuropa. Ja też tak zaczynałem smile.gif

Zajrzyj na d4u.pl, ostatnio nawet widziałem tam szablon dla szkoły jazdy. Polukaj co i jak.

Co do szablonu: wali po oczach i jest po prostu brzydki...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.