Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SEO][htaccess] Widoczność/przydatność kotwic...
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
zembi1991
Witam,
(jeżeli napisalem ten temat w zlym dziale, przepraszam i proszę o przeneisienie winksmiley.jpg )
natknąłem się na sprawę ktora mnie zaciekawiła, samo jej rozwiazanie, jak i przydatność owego rozwiazania, a mowa tutaj o widoczności kotwic w linkach, niedawno w servisie, ktory stworzylem, zastosowałem "przyjazne linki" jednakże klient wcześniej zażyczył sobie aby po przejsciu na kolejne podstrony wyświetlały one się obnizone (nie był pokazany baner), a wiec zastosowalem html'owe kotwice, natomiast teraz gdy zrobilem mu ladne url'e przeszkadza mu to ze na koncu jest hasz z tekstem (nazwa kotwicy)... moje pytanie brzmi, jaka regułę musze utworzyc w pliku .htaccess alby kotwice byly pomijane przy wiswietlaniu adresu url, a jednoczesnie byly widoczne dla przegladarki (żeby po prostu dizałały), oraz czy taki zabieg sprzyja poprawności SEO strony.? w miarę możliwości proszę o szybka odpowiedź winksmiley.jpg
Pozdrawiam Jakub.

Ps. chwilowo ustawilem "name" kotwicy na "_" i próbowałem to rozwiązać w taki sposób :

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteRule ^(.*)/$ index.php?pod=$1#_ [L]

ale nie działa....
erix
Kotwice są sprawą wyłącznie przeglądarki i ani przez htaccess, ani przez google na to nie wpłyniesz.
zembi1991
ok, a wiec jeżeli mogłby mi ktoś powiedizec na jakiej zasadzie to jest zrobione, to bylbym wdzieczny winksmiley.jpg http://krakowtrip.com/ przy przelaczaniu miedzy podstronami strona zjezdza na dol...
erix
Popatrz sobie na np. jQuery ScrollTo.

I tam wcale nie ma przeładowania. Chyba że skrypt zaraz po załadowaniu odpowiednio przesuwa kotwicę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.