Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyrażenia regularne i puste wiersze w html
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ciepakxxx
Witam.

Mam taki mały problem z wyciągnięciem danych poprzez wyrażenie regularne.
A więc mam oto taki kod HTML:
  1. <tr>
  2.  
  3. <td width="30%" style="border-top: 1px solid #c3c3c3; background: #eeeeee; font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 10pt; vertical-align: top; padding: 3px; padding-top: 10px;"><strong>Liczba sprzedanych przedmiotów</strong></td>
  4.  
  5. <td style="border-top: 1px solid #c3c3c3; border-left: 1px solid #c3c3c3; font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 10pt; vertical-align: top; padding: 3px; padding-top: 10px;"><strong>1</strong></td>
  6.  
  7. </tr>

I teraz chciałbym stąd wyciągnąć stringa "Liczba sprzedanych przedmiotów" (z tym nie mialem problemu) i tą liczbe czyli w tym przypadku "1".
Nie mogę sobie z tym poradzić, prawdopodobnie przerastaja mnie te puste wiersze w HTML.
erix
Pokaż, z jakich obecnie wyrażeń korzystasz; Twoje próby, skoro problemem są puste wiersze.
ciepakxxx
Wielkie dzięki za chęć pomocy ale już sobie poradziłem, z pomocą przyszła klasa znaków "[[:space:]]".
:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.