Jak w temacie. Moja grafika jest zapisana w formacie PNG. Testowałem mój nagłówek strony na rówżnych przeglądarkach. Z dotychczasowych testów moja strona jest niekompatybilna z przeglądarka Internet Explorer oraz Browzar. Umieściłem zdjęcie jak to wygląd na wymienionych przeze mnie dwóch przeglądarkach. Tło w grafice w rzeczywistości jest takie same na którym grafika została umieszona. Na innych przeglądarkach na których testowałem min: Mozilla, Netscape, Google chrome, Firefox, Flock, K-meleon, Opera. tło tej grafiki jest takie same jak tło na którym stoi ta grafika. Kiedy zapiszę to grafike w formacie JPEG na wszystkich przeglądarkach jest OK ale niektóre elementy grafiki w tym formacie są jakieś troche zamazane. Jak zrobić aby grafikę tą interpretowały wszystkie przeglądarki wszystke przeglądarki.
Niżej od logo są równierz grafiki z użytymi gradinetami. Obrazek z gradientem w tle na tle takiego samego gradientu wygląda inaczej.
A tu ciekawostka gradientowe tło na którym są elementy menu jest normalne na wszystkich przeglądarach a równierz jest zapisane w PNG. O co tu biega?