Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Proszę o werywikacji strony na waszych przeglądarkach.
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
linx
Witam,

po wielu próbach, modyfikacjach udało mi się zmodyfikować stronę

http://dknet.com.pl/ie6

Stronę zweryfikowałem na różnych przeglądarkach i rożnych systemach. Lecz pojawił się pewien problem przy przeglądarkach Internet Explorer, tzn. przejeżdżając myszą od góry do dołu (nie klikając), skacze obraz (baner z napisami 1,2,3,4) i czasem menu.
Problem testowałem na około 20 komputerach i na 3 był on widoczny. O dziwo występował on na jednym kompie a na drugim już nie gdzie oba komputery miały np WINXP SP2 i identyczne przeglądarki IE 6 (identyczna kompilacja)

Proszę o testy i informację jak wyświetla się u was, mile widziane posty z informację że jest coś nie tak jak i te że działa poprawnie.

Pozdrawiam.
darophp
Zobacz tu: https://browserlab.adobe.com/en-us/index.html <-- moje ulubione narzędzie od Adobe smile.gif

Szkoda tylko, że jeszcze nie ma opery.
devnul
zdecyduj się czy chcesz weryfikować czy feryfikować
linx
Cytat(devnul @ 22.08.2010, 01:23:46 ) *
zdecyduj się czy chcesz weryfikować czy feryfikować

A może coś bardziej konstruktywnego niż czepianie się o literówki?questionmark.gif
Daiquiri
Nie łatwiej skorzystać z czegoś takiego? W każdym bądź razie u mnie pod Firefoksem 3.6.8 i Safarii (1440 x 900) wygląda tak:
yevaud
u mnie pod lynxem jest dziwny footer, nie wiem czy to bug czy feature
1 2 3 4
* jeden; jeden
+ dwa; jeden
+ dwa; dwa
+ dwa; trzy
+ dwa; cztery
* jeden; dwa
* jeden; trzy
* jeden; cztery
linx
Cytat(Daiquiri @ 22.08.2010, 09:10:39 ) *
Nie łatwiej skorzystać z czegoś takiego? W każdym bądź razie u mnie pod Firefoksem 3.6.8 i Safarii (1440 x 900) wygląda tak:

Nie chodzi o sam wygląd tylko o

Cytat
Stronę zweryfikowałem na różnych przeglądarkach i rożnych systemach. Lecz pojawił się pewien problem przy przeglądarkach Internet Explorer, tzn. przejeżdżając myszą od góry do dołu (nie klikając), skacze obraz (baner z napisami 1,2,3,4) i czasem menu.

Ale dzięki o link, na pewno się przyda.

@yevaud co do 1 2 3 4 zostanie to zmienione, są to linki do zmiany banerów (z opisem 1 2 3 4) w JS. Właśnie poprawiam stronę aby działała w trybie z JS jak i bez i żeby ładnie wszystko wyglądało.

Dobra poradziłem sobie z problemem.
Był on spowodowany tym ze classa z tłem była podana w linku, a powinna być w liście.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.