Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Książka do Delphi?
Forum PHP.pl > Inne > Książki
Mefiuu
Witam. Poszukuję dobrej pozycji jeśli chodzi o rozpoczęcie programowania w Delphi. Pamiętam jak raz w szkole mieliśmy godzinę zajęć z tego języka, ogólnie ustawiało się w programie wszystkie elementy jakie miały się znaleźć w naszym programie po czym się je programowało i po skompilowaniu była aplikacja. Chodzi mi o książkę, w której będzie totalnie od podstaw przedstawiona składnia języka oraz stworzenia programu od podstaw do instalacji. Jeżeli znacie taką książkę (polską) to proszę o wypowiedzi.
yevaud
nie widzialem zadnej dobrej ksiazki do delphi. Najlepiej spisywal sie help i dokumentacja
Mefiuu
no to troche nie dobrze, bo muszę jakąś dobrą znaleźć ;/
Asmox
Spoko spoko, ja znam dwie nawet biggrin.gif
1. Delphi Szybki Start
Z tego sam się uczyłem. Głównie piszą o aplikacjach konsolowych (bez okien), w późniejszych rozdziałach coś pisze o aplikacjach okienkowych
2. Delphi 7 Kompendium programisty
Z tej książki uczył się mój krewniak, sam oglądałem pobieżnie ale fajnie wszystko jest napisane. Z jego opowieści tu o aplikacjach konsolowych jest tylko mała wzmianka, a tak to tylko traktują o okienkach.
Jeżeli by cię kusiła ta druga, to lepiej poczytaj w Empiku czy gdzieś tam, na wszelki wypadek...
phpion
Cytat(Asmox @ 24.08.2010, 23:34:11 ) *
2. Delphi 7 Kompendium programisty
Z tej książki uczył się mój krewniak, sam oglądałem pobieżnie ale fajnie wszystko jest napisane. Z jego opowieści tu o aplikacjach konsolowych jest tylko mała wzmianka, a tak to tylko traktują o okienkach.

Sam kiedyś ją miałem, ale sprzedałem. Mogę z czystym sumieniem polecić. Książka nie jest już dostępna, ale może gdzieś zostały jakieś pojedyncze egzemplarze - musisz poszukać. Systematycznie też sprawdzaj Allegro - ja swoją tam sprzedałem.
Substr
Tu masz wersje elektroniczna udostępnioną przez autora na jego w własnej stronie.
http://4programmers.net/Delphi/Kompendium/
Despero
To tworzy się jeszcze projekty w Delphi? blinksmiley.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.