Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL] Wysyłanie mailingu na 40k maili z bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Norbit_24
Witam,

Muszę wysłać 40k maili do użytkowników mojej strony w ważnej sprawie.
A problem jest taki że nie wiem jak to zrobić za pomocą php.
Maile maja być pobrane z bazy danych i wysłane najlepiej za pomocą smtp chociaż nie jest to konieczne. Ważne jest to aby każdy użytkownik dostał maila.
Maile musza być wysyłane 20 maili na minutę.

Proszę o gotowe rozwiązanie, ponieważ nie umiem tego wykonać.
Niekoniecznie musicie podawać go tutaj na stronie jesli nie chcecie aby więcej ludzi go zobaczyło,. Wystarczy PW.
Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam
thek
Ja doradzam zerknięcie do szukajki tego forum, bo temat się pojawia co jakiś czas i ludziom chyba juz się po raz kolejny nie chce odpisywać winksmiley.jpg Ogólnie jednak są główne 3 metody: cron, skrypt wywołujący sam siebie, AJAX. To czy użyjesz do tego jakichś gotowych skryptów, bibliotek typu swiftmailer, phpmailer czy czegokolwiek innego jest już sprawą drugorzędną smile.gif
PawelC
Przy pomocy serwera SMTP, na pewno nie wyślesz 40k maili jednego dnia, ponieważ są ograniczenia co do wiadomości wysłanych w ciągu doby, tym bardziej na hostingach. Najlepszym rozwiązaniem, jest własny serwer VPS, gdzie limity ustalasz sobie sam, tak przynajmniej ja robię, na swoim serwerze VPS, jeżeli nie masz VPS, to zostaje wysyłka kilkudniowa. Poczytaj sobie, o phpMailer, według mnie to najlepsze rozwiązanie dla Ciebie smile.gif
sniver
jesli możesz wyeksportować baze e-maili to możesz wykorzystać np. pommo - ponoć sie sprawdza
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.