Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z plywaniem (menu boczne)
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
jokaj
Witam,

przy budowie dalerii do stronki napotkalem maly problem.
Mam plywajace boczne menu w jednym divie i zawartosc glowna strony w drugim. Teraz w tresci strony (div nr 2) sa plywajace miniatury obrazkow, ktore po kliknieciu wyskakuja w lightboxie.
Problem dotyczy jednak tego, ze jesli chce wstawic cos (div, h2, h3, p) pomiedzy zdjeciami i dodam do tego wlasnosc clear:both; to pojawia sie to dopiero ponizej konca menu.

Dla lepiej ogarniajacych wzrokiem przedstawie problem rysunkiem:

I teraz moje pytanie: co zrobic, zeby mozna bylo umiescic ten div (lub p, h2, h3, itd) powyzej konca menu??

Bede bardzo wdzieczny za wszelka pomoc, bo walcze z tym juz drugi dzien (probowalem juz z float:none; clear:both i nic).
Sky_walker
Ustawić mu clear:right? winksmiley.jpg

Sprawdziłeś czy ten twój niebieski element jest wewnątrz zielonego? Jaki styl ma czerwony element, a jaki styl ma zielony? Zapoznałeś się z tym?
thek
Jak dla mnie umieściłeś niebieski za clear:both, a nie wewnątrz zielonego div i stąd stosuje się on do definicji, czyli za żadne skarby nie chce się wbić gdzie mu nakazujesz, bo clear:both go blokuje. Dopiero umieszczenie wewnątrz zielonego pozwoli na takie zachowanie jak chcesz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.