Mam nadzieje że ktoś mi tutaj doradzi odnośnie wyboru odpowiedniego CMSa jako podstawy do dalszej rozbudowy mojego "systemu".
Dodam na wstępie że nie musi to być 100% gotowiec, chętnie dopiszę sobie różne funkcjonalności sam, nie ma z tym problemu.
Moje wymagania:
- zdefiniowane kategorie/typy
- całość ma opierać się na "obiekcie" który będzie posiadał takie własności jak : nazwa, opis, adres, www, galeria, ranking itp. - oraz możliwość przynależności do jednej lub kilku kategorii
- społeczność - użytkownicy: wiadomości, komentarze itp - każdy użytkownik ma możliwość komentowania oraz oceniania (skala punktowa, może jakiś ranking) konkretnego "obiektu"
Oczywiście nie chce zdradzać pomysłu co to ma być konkretnie, więc dam przykład

więc
"obiekt" - np. multikino warszawa, multikino kraków, jakieś inne kino w PL
"obiekt" - czyli kino ma swoje własności - (wymienione wyżej) i przynależy do kilku kategorii np. jakie filmy wyświetla, obsługa, ogólnie mówiąc - to co oferuje
I użytkownicy którzy komentują dane kino, np imprezy które odbyły się w tym kinie, mają możliwość oceniania kina pod względem różnych kategorii, czyli kino może mieć 5pkt za miłą obsługę a tylko 1pkt za np. jakość dźwięku.
Plus oczywiście wyszukiwarka "obiektu" po lokalizacji, kategoriach oraz rankingach.
Mam nadzieje że wytłumaczyłem mniej więcej o co mi chodzi.
Pisanie od podstaw ma kilka wad jak dla mnie, czyli: czasochłonność, po co pisać od nowa np obsługę galerii, logowanie, jakiś ACL, forum, itp skoro już są do tego gotowce dopracowywane od kilku lat i przede wszystkim mógłbym zwyczajnie o czymś zapomnieć (pod względem bezpieczeństwa). Oczywiście nie chce tego stworzyć w 1 tydzień, na pewno chce się na tym też czegoś nowego nauczyć.
trochę poszukałem ale na razie głównie pod hasłem social network i moje typy wstępne: (kolejność przypadkowa)
- joomla
- wordpress+wtyczki dla spolecznosci
- xoops
- drupal + Organic groups
- boonex/dolphin
O ile w sumie w każdym z tych cmsów/portali można stworzyć społeczność, o tyle nie wiem jak z moim "obiektem".
Proszę o pomoc.
z góry dzięki.