Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: imagecreatefrompng i pusta strona
Forum PHP.pl > Forum > PHP
TheTester
Witam.

Ostatnio trafiłem na dziwne zjawisko.
Mam taki testowy kod:
  1. var_dump('test');
  2. if(!$img = imagecreatefrompng('test.png')) echo 'błąd';

Zakładamy, że plik istnieje.
Na moim serwerze lokalnym (wampserver) wyświetla się zgodnie z oczekiwaniami wyświetla się string(4) "test".
Na serwerze docelowym, który stoi na linuxie, nie pojawia się nic. Żadnego błędu. Po prostu pusta strona. Raportowanie błędów jest włączone. W logach nie ma nic. GD jest zainstalowane. PHP jest w najnowsze wersji.

Nie mam pojęcia dlaczego są takie objawy. Czy ktoś się spotkał już z czymś takim? A może po prostu nie widzę czegoś oczywistego? Dodam jeszcze, że testowałem na innym serwerze, także postawionym na linuxie i tam działa poprawnie. Także wygląda jakby coś było nie tak z konfiguracją...tyle, że nie wiem co...

Halo? Nikt nie jest wstanie powiedzieć mi czegokolwiek na ten temat? smile.gif
redeemer
Czy to jest pełny kod, tzn tylko te dwie linie? Jeśli nie, gdzieś pewnie wczesniej masz błąd i spróbój włączyć raportowanie błędów globalnie w php.ini, .htaccess i w samym skrypcie php.
TheTester
Jak już napisałem, raportowanie błędów jest włączone. Zresztą jak zrobię specjalnie jakiś błąd, to się pojawia. winksmiley.jpg
I tak, to są tylko te dwie linijki. Nie ma nic więcej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.