Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z linkiem
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
jacobson
Witam, mam taki problem

1. #content_main_entry{
  2. background: #ffffff;
  3. clear:left;
  4. width:841px;
  5. height:30px;
  6. border-bottom: 1px solid #cccccc;
  7. }
  8. .content_main_entry_value{
  9. float:left;
  10. width:155px;
  11. text-align:center;
  12. font-family: 'Courier New',Courier,monospace;
  13. font-size:12px;
  14. }
  15. #content_main_entry a{
  16. text-decoration: none;
  17. color: #000;
  18. }

W kodzie php mam :

1. <div id="content_main_entry"><a href="#"><span class="content_main_entry_value">1</span><span class="content_main_entry_value">2</span><span class="content_main_entry_value">3</span></a>

Problem polega na tym ze nie moge wysrodkowac (wertykalnie) tekstu w tym (30px height) polu. Jak juz mi sie uda to obszar <a> obejmuje tylko to miejsce gdzie jest text a ponad (jakies 4 px) i pod tyle samo nie sa linkami juz mimo ze wszystko znajduje sie w tym samym boxie.

Jak rozwiazac ten problem zeby caly obszar tego <div> byl wewnatrz tego hiperlacza i zeby zawartosc tego <div> byla wysrodkowana wertykalnie?
Pozdrawiam
rocktech.pl
Witam.

Zobacz czy takie rozwiązanie cię satysfakcjonuje ?
jacobson
mialbym jeszcze jedno pytanie... bo wewnatrz tego <a> glownego caly ten div ma byc przyciskiem i ma byc kierowany do jakiejs lokacji, a na koncu tego diva ( po prawej stronie ) chcialem zrobic jeszcze jednego buttona ktory bedzie prowadzil juz do innej lokalizacji. Przez ustawienia tego kontenera content_main_entry nie moge tak tego skonstruowac zeby sie nie rozjezdzalo ...
Bede wdzieczny za pomoc smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.