Ponieważ zbudowałem szablon do Joomli i wszystko ładnie śmiga. Da radę jakoś zrobić takie `podszablony` ? Bo przykładowo w pliku index.php mam cały główny szablon ale chciałbym jeszcze np. jakiś drugi plik (np. index2.php) w tym szablonie w którym miałbym troszeczke inny szablon i abym mógł prosto go używać

No i drugie pytanko bo mam coś takiego:

No i teraz w lewym boxie mam ostatnie artykuły które generuje za pomocą napisanego przeze mnie modułu. A w dwóch następnych tekst do którego chciałbym aby użytkownik miał dostęp. No i jak pogodzić ten moduł z tymi dwoma boxami ? Jeżeli praktycznie się nie da, nawet ze względu na to iż konstrukcja strony jest zapisana w CSSie, a w Panelu zapewnie nie będzie CSS strony to wszystko się rozjedzie i będą problemy to jak to zapisać jako jakąś statyczną stronę i potem jakoś właśnie jakoś podpiąć tak że jak klikne w linka w menu to zaincluduje mi do contentu oddzielny plik z tymi boxami ? (W zasadzie tutaj już nawiązuje do pierwszego pytania)
Przepraszam jeżeli napisałem to jakoś bez składu ale ciężko mi to tak łopatologicznie wytłumaczyć

Pozdrawiam
P.S Przyszło mi takie szybkie rozwiązanie do głowy, zrobić oddzielny szablon z tymi Boxami i poprostu w zakładce Home ustawić go jako domyślny