Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: skrypt wyszukiwarki: [1] [2] [3]
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
yesir
Poszukuje skryptu wyszukiwarki przeszukujaca baze sql i dzielacej wyniki na [1] [2] [3]
Szukalem wszedzie na forum, ale nie znalazlem konkretnego skryptu...
Bardzo mi zalezy na takim skrypcie.
Liko
Wpisz w google lub tutaj na forum słowa kluczowe : stronnicowanie oraz: wyszukiwarka. Napewno znajdziesz.
czachor
szukałeś pod hasłem 'stronicowanie'? jest tego trochę...
yesir
Szukalem pol dnia pod tymi wyrazami i znalazlem tylko skrypty wyszukiwarki, ktore zawieraja stronnicowanie np next page i back page a mi zalezy zeby bylo [1] [2] [3] itd.
I tak po kilku dniach, znalazlem cos na forum webhelp a moj wynik prezentuje przyszlym pokoleniom winksmiley.jpg [php:1:e7a1d46ab7]<?php
require ("gry.inc");
mysql_connect($bb_gry_hostname,$bb_gry_mysqluser,$bb_gry_mysqlpassword)
or die("Unable to connect to SQL server");

if (!isset($first)) { $first = 0; }

$ltmp = 3; // wielkosc "porcji", tu: 10 rekordow
$query = ("select select nr, cos_tam from gry from gry LIMIT $first,$ltmp;");
$gry = mysql_db_query($bb_gry_db, $query) or die("Select Failed!");
while ($row = mysql_fetch_assoc($gry))
{

?>
//tutaj wyswietlamy dane i wpisujemy co tylko chcemy
<?

}
$count = mysql_num_rows(mysql_query("select nr, cos_tam from gry"));
$count = $count/$ltmp;

$ile = ceil($count);
if ($first!=0) print ("<a href="strona.php?first=" . ($first-$ltmp) . "" title="Poprzednie"><big>&laquo;</big></a> ");

for ($i=1;$i<=$ile;$i++)
{
print ("<a href="strona.php?first=" . ($i*$ltmp-$ltmp) . "" title="" . ($i*$ltmp-($ltmp-1)) . "-" . ($i*$ltmp) ."">");

if ($first==($i*$ltmp-$ltmp))
{
print ("<b>[" . $i . "]</b></a> "); $akt=$i; } else { print ("[" . $i . "]</a> ");
}
}

if ($akt<$ile) print ("<a href="strona.php?first=" . ($first+$ltmp) . "" title="Następne"><big>&raquo;</big></a>");

?>[/php:1:e7a1d46ab7]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.