Witam,
mam problem z svn. Utworzyłem projekt(o nazwie system), stworzyłem odpowiednią strukturę: trunk, branches i tags, a wcześniej oczywiście odpowiednio skonfigurowałem projekt. Wszystko przebiegło bez najmniejszego problemu. Repo znajduje się na serwerze, zrobiłem checkout na dysku lokalnym i wrzuciłem jakiś przykładowy plik do tego repo. Moje pytanie to:
-gdzie ten plik znajduje się fizycznie, bo nie widać go w katalogu system ani w trunk. W trunk w sumie nie ma prawa być bo utworzyłem ten katalog po commicie. Więc gdzie jest ten plil:)?
-drugi problem, to korzystając z opisu w książce PHP Obiekty, wzorce i narzędzia chciałem zrobić checkput projektu poleceniem:
Kod
svn checkout svn+ssh://home/uzytkownik/svn/system/trunk system-trunk
Dostaję komunikat:
Kod
svn: To better debug SSH connection problems, remove the -q option
from 'ssh' in the [tunnels] section of your Subversion configuration
file. svn: Network connection closed unexpectedly
No i nie wiem jak sobie z tym poradzić, ten problem jest niby znany, wg google należy zmienić port nasłuchu na 2000 no ale ja to zrobiłem wcześniej poleceniem:
Kod
svnserve --listen-port 2000 -d -r /home/nazwa_uzytkownika/svn
Więc nie wiem co tu jest nie tak. Proszę o pomoc.
Nikt nie wie? Jest tu tylu zawodowych programistów i nikt nie potrafi odpowiedzieć chociażby na pierwsze moje pytanie?
Aż dziw bierze że nikt nie chce pomóc. nie wiem, jakoś niezrozumiale napisałem? Bo o ile odpowiedź na drugie pytanie może być skomplikowana to przecież pierwsze pytanie jest raczej oczywiste dla programistów. Cóż albo nowe ma ich tu albo nie chcą napisać. Ciężko uwierzyć żeby wszyscy z gita korzystali.