Super, działa ekstra ... a powiedz mi jeszcze, jak to wygląda z obciążeniem procka przez coś takiego? Oraz jaki najmniejszy czas mogę ustawić, aby komuś kto na Pentium II jeszcze rządzi, nie zamulało kompa

edit/
Ok, zmajstrowałem taki kod, plus dodałem do niego licznik czasu:
var godzina=document.getElementById('godzina');
function odliczanie(){
s
=0
+Math
.round((n
.getTime
()+z
)/1000
); m=0;
h=0;
if(s<0){
$('#godzina').html('---');
document.location=document.location;
}else{
if(s>59){
s=s-m*60
}if(m>59){
m=m-h*60
}if(s<10){
s="0"+s
}if(m<10){
m="0"+m
}
$('#godzina').html(''+h+':'+m+':'+s+'');
window.setTimeout("odliczanie();",999);
}
}
function stoper(){
var petelka = setInterval(odliczanie,1000);
}
function licznik() {
$('#lightbox_content h1:contains("ataku")').parent().find('tr:eq(5)').find('td:eq(1)').attr('id', 'godzina');
var czas = $('#godzina').html();
if(czas){
string = new String(zegar);
rok = teraz.getFullYear();
miesiac = teraz.getMonth();
x
= new Date(rok
,miesiac
,dzien
,godziny
,minuty
,sekundy
);
z = x.getTime()-y.getTime();
// n = new Date();
// ntime = n.getTime()/1000;
// xtime = x.getTime()/1000;
// $('#godzina').html('data: '+x+' ntime: '+ntime+' xtime: '+xtime+'');
stoper();
clearInterval(petla);
}
}
var petla = setInterval(licznik,1000);
I mam problem z funkcją odliczanie(), po krótce wyjaśnię co tam się znajduje. W zmiennej x mamy jakąś przyszłą datę, a raczej przyszłą godzinę, gdyż od tej obecnej będzie ona najprawdopodobniej odbiegać od kilku minut + sekundy, do max kilku godzin + minuty + sekundy, w zmiennej z jest różnica pomiędzy tą przyszłą godziną a obecną datą, czyli jest tam różnica tych kilku minut, czy kilku godzin, natomiast w zmiennej n mamy obecną datę. Wszystko z pomocą getTime() zamienia się na ilość sekund, po czym zmienne z i n chcę do siebie dodać, aby z powrotem otrzymać tą przyszłą godzinę ... wszystko było by ok, i to działa nawet prawie dobrze, tylko że tutaj jedynie sekundy i minuty się zgadzają, godziny mają jakąś kosmiczną kilku-cyfrową liczbę, nawet jak je podzielę przez 24, to i tak mi reszty nie zostaje tyle ile powinno być ...
Ogólnie co chcę zrobić, w zmiennej czas mam datę i godzinę, w zmiennej zegar mam samą godzinę ( tą przyszłą ), w formacie hh:mm:ss , no i chcę, aby tą zwykłą nieruchomą tekstową godzinę, zamieniło mi na licznik ... tzn, jak odświeżam stronę, to widzę że np. coś będzie trwało 15minut jeśli się kliknie przycisk, i widzę godzinę już obliczoną ( obecną + 15min - pewnie php'em ), ja bym chciał aby ten licznik leciał dalej, abym bez odświeżania strony widział, że po odczekaniu przeze mnie 3 minut, sam koniec czegoś tam co ma 15minut, też się przesunie na stronie o 15 minut ...
Może ja to robię od złej strony? Może tym getTime() w sekundach jest naokoło? No ale to był jedyny skrypt który liczy czas do przodu, a nie go odlicza do zera.