wiem że tema się przewija (ale nie z taką specyfiką (ja nie znalazłem) więc piszę )...
Proszę o pomoc jeśli ktoś wie jak to rozwiązać....
Problem : brak polskich znaków podczas iteracji która ma wyświetlać zawartość Z tablicy czy zmiennej string znak po znaku ( funkcją programu jest spowodować by każda litera tekstu była innego koloru) działa wszystko z wyjątkiem polskich znaków (choć na stronie są, czy nawet jak wyświetlę zawartość tablicy, stringa od razu to wszystko jest poprawnie) z tym ze ja chce każdą literkę z osobna wyświetlić nadając jej unikatowy kolor.
<!DOCTYPE html>
<?php// header("Content-Type: text/html; charset=UTF-8"); ?> <?php //ini_set('default_charset', 'UTF-8'); ?>
<?php if ($_POST['wczytaj'] == 'yes') { jeden_wiersz(); // echo $_POST[text]; } function jeden_wiersz () { ?><div style="font-size: 20px; letter-spacing:2px; line-height: 100%;" ><?php { $pom = ($_POST['text']); // echo substr($_POST['text'], $i, 1); ?></font><?php } ?></div><?php } ?>
//----------------
echo $pom[$i];[/b] <- kszaki (z polskich liter) // a musi być tak aby każda litera miała inny kolor
echo $prom <- poprawnie wypluwa tekst